آخرین اخبار:

رویدادی های صبری

رئیس شورای حل اختلاف کشور خبر داد؛

۱۶۳ فقره پرونده قتل طی امسال منتهی به صلح و سازش شد

١٣ آبان ١٣٩٨
۱۶۳ فقره پرونده قتل طی امسال منتهی به صلح و سازش شد

رئیس شورای حل اختلاف کشور گفت: با کمک واحد مددکاری و معاونت فرهنگی قوه قضاییه، ظرفیتی فراهم شده است که با کمک معتمدین، ریش سفیدان و علما، ائمه جماعات و حتی ائمه جمعه در سطح کشور با محوریت شورا‌های حل اختلاف ورود کنند و در خصوص مصالحه در این گونه پرونده‌های قتلی که ناخواسته صورت گرفته تلاش نمایند که بر این اساس امسال ۱۶۳ فقره این قتل‌ها منتهی به صلح و سازش شده که حرکتی ارزشمند و خداپسندانه و از برکات شورا‌های حل اختلاف است.

به گزارش روابط عمومی ستاد ملی صبر، "حجت الاسلام و المسلمین مظفری" در نشست خبری گفت: یکی از مسائل بسیار مهم و دغدغه‌های مهم ریاست قوه قضاییه در دوره تحول بحث شورا‌های حل اختلاف است. شورا‌های حل اختلاف یک نهاد کاملا مردمی است و تحت نظارت قوه قضاییه به مراجعین خدمات مختلف در بخش قضایی و دعاوی تا مبلغ ۲۰ میلیون تومان و مصالحه و موارد دیگری که در ماده ۹ قانون شورا‌های حل اختلاف پیش بینی شده است، می‌دهد.

وی افزود: در دوره تحول نظر رئیس قوه قضاییه بر این است که شورا‌های حل اختلاف از این وضعیت کنونی به فلسفه اصلی و اولیه تشکیل شورا‌ها برگردد و آن فلسفه عبارت از کمک و مساعدت دستگاه قضایی درکاهش ورودی پرونده‌ها و اصلاح ذات البین، مصالحه و سازش است، بخش عمده‌ای از پرونده‌های کیفری به جرایم قابل گذشت باز می‌گردد که این جرایم قابل گذشت به معنای این است که با شکایت شاکی خصوصی موضوع پیگیری و با رضایت آن حسب قانون مختومه شود و جنبه عمومی ندارد.

رئیس شورا‌های حل اختلاف کشور در ادامه گفت: بخش عمده‌ای از پرونده‌های کیفری به جرایم قابل گذشت بر می‌گردد و به این معنی است که با رضایت شاکی خصوصی این موضوع پیگیری شده و مختومه می‌شود مانندتوهین، ضرب و جرح، ترک نفقه و ... که این تعداد پرونده‌ها می‌تواند با ارجاع به شورای حل اختلاف مختومه شده و ضرورتی برای آوردن آن به محاکم نباشد.

"حجت الاسلام و المسلمین مظفری" در خصوص آمار پرونده‌های شورا‌های حل اختلاف در شش ماهه اول امسال اظهار کرد: در سال ۹۷ مجموع پرونده وارده در قالب ماده ۹، ۸ و ۱۱ قانون شورای حل اختلاف ۳ میلیون و ۸۷۶ هزارو ۷۵۹ فقره پرونده واردشده که از این تعداد ۳ میلیون و ۸۷۶ هزار و ۱۷۸ فقره پرونده مختومه شده که ماده ۹صرفا رسیدگی و مواد ۸ و ۱۱ مصالحه است. از این آمار ۲ میلیون و ۴۹۳ هزار و ۵۷۷فقره به ماده ۹ قانون شورا‌های حل اختلاف باز می‌گردد که سبقه قضایی داشته اند.

وی افزود: در ۶ ماهه اول سال ۹۸، تعداد پرونده‌های وارده یک میلیون و ۸۲۷ هزار و ۸۹۴ فقره پرونده به شورا‌های حل اختلاف کشور بوده است که از این تعداد یک میلیون و ۸۱۶ هزار و ۷۱۱ فقره مختومه شده است.پرونده مانده در سطح کشور تا پایان ۶ ماهه امسال، ۳۵۳ هزار و ۵۱۵ فقره پرونده است.

رئیس شورا‌های حل اختلاف کشور در ادامه عنوان کرد: درصد مصالحه در سال ۹۷، ۲۹ درصد بوده است که در شش ماهه امسال این رقم؛ ۲ درصد افزایش یافته و به ۳۱ درصد رسیده است که این میانگین کشوری است و دربرخی از استان‌ها آمار مصالحه از مرز ۴۰ درصد گذشته است.

وی افزود: اخیرا بخشنامه‌ای را ریاست قوه قضاییه به دادگستری‌های سراسر کشور ابلاغ کرد که براین اساس مکلف شدند جرایم قابل گذشت را قبل از ارجاع به دادسرا به شورا‌های حل اختلاف برای مصالحه ارجاع دهند. در جرایم غیرقابل گذشت هم دادستان‌ها با ملاحظات می‌توانند پرونده‌ها را از حیث جنبه خصوصی ارجاع دهند.

"حجت الاسلام و المسلمین مظفری" اظهار داشت: آنچه که در این مورد قابل توجه است این است که در برخی از استان‌ها از جرایم قابل گذشت که به شورای حل اختلاف ارجاع شده است بالغ بر ۸۰ درصد آن منتهی به مصالحه شده است و نشان می‌دهدکه این پرونده‌ها که کیفری و تحت عنوان جرایم قابل گذشت تعریف شدند، اگر در شورا‌های حل اختلاف فرصت ایجاد شود زمینه مصالحه بسیار فراهم است و بخش عمده‌ای از این پرونده‌ها به تشکیلات قضایی باز نخواهند گشت و در شورا‌های حل اختلاف بایگانی خواهند شد.

وی افزود: قوه قضاییه در برخورد با جرایم خشن حسب قانون با کسی تعارف ندارد، جرایم خشنی که امنیت عمومی و آزادی‌های عمومی را تحت تاثیر قرار دهد. همچون سرقت‌های مسلحانه و قتل و .. که برخورد کاملا قاطعانه و بازدارنده است برخی از این قتل‌ها با تصمیم قبلی انجام می‌شود که قوه قضاییه هم با سرعت رسیدگی و در بحث استیذان و مراحل دادرسی و بلافاصله اجرا می‌شود؛ اما در این میان برخی از قتل‌ها اگرچه قتل عمد است و قاتل به قصاص محکوم شده است، ولی واقعا فرد بدون برنامه ریزی قبلی و ناخواسته بر اثر درگیری مرتکب قتل شده است که شورا‌های حل اختلاف در این زمینه ورود کرده است که با کمک واحد مددکاری و معاونت فرهنگی قوه قضاییه، ظرفیتی فراهم شده است که با کمک معتمدین، ریش سفیدان وعلما، ائمه جماعات و حتی ائمه جمعه در سطح کشور با محوریت شورا‌های حل اختلاف ورود کنند و در خصوص مصالحه در این گونه پرونده‌های قتلی که ناخواسته صورت گرفته تلاش نمایند که بر این اساس امسال ۱۶۳ فقره این قتل‌ها منتهی به صلح و سازش شده که حرکتی ارزشمند و خداپسندانه و از برکات شورا‌های حل اختلاف است.

"حجت الاسلام و المسلمین مظفری" افزود: بحث آموزش اعضای شورا با نگرش جدید (آموزش در حوزه صلح و سازش و آموزش در فنون مذاکره در جهت تقویت صلح و سازش درکشور) مورد توجه است که انشاءلله در افزایش و ارتقای عملکرد در حوزه مصالحه موثر باشد.


نظر خود را ثبت کنید

comment