معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه در گفتگو با برنامه سیمای خانواده شبکه یک؛
طرح "رسم ابرار" آثار اجتماعی فراوانی برای جامعه خواهد داشت
٠٤ شهريور ١٣٩٨
معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه در گفتگو با برنامه سیمای خانواده شبکه یک با اشاره به اجرای طرح کشوری "رسم ابرار" گفت: این طرح ارتباط مردم با اهل بیت(ع) را تقویت می کند.
وی با اشاره به فرا رسیدن روزهای 24، 25 و 26 ذی الحجه و اجرای طرح رسم ابرار تصریح کرد: یکی از این سیره های غنی که بسیار مهم هم هست، سیره حضرت علی و خانواده محترمشان در چنین روزهایی در دادن اطعام به فقراء است.
وی ادامه داد: همانطور که در روایات آمده است امام حسن و امام حسین مدتی بیمار بودند و سپس بهبود یافتند. پیامبر(ص) فرمودند علی جان به شکرانه این بهبودی نذری بکن. امیرالمومنین(ع) فرمودند سه روز را روزه خواهم گرفت. در این هنگام حضرت فاطمه(س) و امام حسن و امام حسین نیز فرمودند ما هم به این عمل زیبا می پیوندیم و سه روز را روزه خواهیم گرفت. هنگام افطار که حضرت فاطمه(س) غذایی را آماده کرده بودند، فقیری به درب منزلشان آمد و طلب غذا کرد. امام علی(ع) غذای خود را به او داد و آن روز را اعضای خانواده با خرما و کاسه ای آب افطار کردند. روز دوم و سوم هم مجددا فقیری آمد و اینها غذای خود را به آنها دادند. هنگامی که پیامبر(ص) اینها را دیدند که رنگ چهره آنان به زردی میزد، پرسیدند چه شده است؟ و وقتی امام قضیه را تعریف کردند در این هنگام آیه مشهور وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا بر پیامبر نازل شد(اینها اطعام می کنند مسکین، یتیم و اسیر را) إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّـهِ (جز این نیست که ما شما را برای رضای خدا اطعام می کنیم).
معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه با بیان این روایت افزود: این حرکت عجیب امام (ع) ضمن اینکه دارای آثار فردی است آثار اجتماعی بسیاری نیز دارد. شما می بینید در این واقعه، مبحث روابط خانوادگی مطرح می شود به عبارتی یک کار جمعی انجام شده است که می تواند سرمشق خوبی برای خانواده های ما باشد.
حجت الاسلام والمسلمین معصومی افزود: خوشبختانه اطلاع دارم که بسیاری از مردم نیز هم اکنون به این سیره امام(ع) تمسک می کنند و هر ساله در این سه روز یعنی 24، 25 و 26 ذی الحجه روزه می گیرند و افطار خود را به فقراء می بخشند.
وی ادامه داد: این سنت آثار بسیار مفیدی دارد که علاوه بر شکل گیری یک پیوند و رابطه مستحکم میان اعضای خانواده، آنها را با خداوند متعال نیز به نوعی مرتبط می کند و در ادامه این عبادت خودبخود تبدیل به یک حرکت اجتماعی می شود.
وی خاطرنشان کرد: طرح سیره "رسم ابرار" نیز ادامه همان چیزی است که امیرالمونین (ع) انجامش دادند. به عبارتی مقدم دانستن دیگران بر خود است. ما نیز می توانیم این طرح را داوطلبانه به تمام شیعیان جهان تعمیم دهیم چرا که به طور طبیعی این امر ارتباط مردم با اهل بیت را تقویت می کند.
معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به دیدار خود با مسئول ستاد دیه کشور گفت: در این دیدار مسئول ستاد دیه کشور اظهار داشت که قصد داریم تا مبالغ جمع آوری شده در روز سوم اجرای طرح "رسم ابرار" را برای آزادی مادران زندانی که جرائم غیر عمد دارند هزینه کنیم تا زودتر به آغوش خانواده بازگردند.
وی در پایان با بیان اینکه طرح "رسم ابرار" با اینکه یک حرکت سه روزه است ولی آثار آن بسیار گسترده تر می باشد افزود: این رسم فقط مختص امسال نیست و انشالله در سال های بعد در سطحی گسترده تر نیز تکرار خواهد شد.
نظرات: 0
نظر خود را ثبت کنیدنظر خود را ثبت کنید