آخرین اخبار:

رویدادی های صبری

مجید صالحی:

سینما یکی از مصادیق جبهه‌گیری در مقابل نقد است

١٨ اسفند ١٣٩٥
سینما یکی از مصادیق جبهه‌گیری در مقابل نقد است

مجید صالحی بازیگر شناخته شده سینمای کشور توجه به مقوله‌هایی مثل صبر، گذشت و بخشش را از ضرورت‌های جامعه امروز دانست و بر لزوم فرهنگ‌سازی برای گسترش این مفاهیم در سطح کشور تاکید کرد.

مجید صالحی در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد ملی صبر؛ بر ضرورت توجه به مفهوم صبر تاکید کرد و گفت: «بسیاری از مشکلات امروز جامعه ما از عدم تامل و تحمل افراد ناشی می‌شود. در واقع، جامعه عصبی و با آستانه تحمل پایین ما دراین ایام باعث شده تا نتوانیم با یکدیگر صحبت کنیم و حرف‌های خود را به طرف مقابل منتقل کنیم. معمولا در ارتباطات اجتماعی ما همان کلمات اول به نزاع منجر می‌شود که آسیب‌ها و ناهنجاری‌های فردی و اجتماعی زیادی را به همراه داشته است.»

او شکل گیری رویدادهای فرهنگی و هنری در خصوص مفاهیم اصلی زندگی بشر از جمله صبر را اقدامی ارزشمند دانست و تصریح کرد: «اگر اینگونه فرهنگ‌سازی‌ها صورت پذیرد و ما توان تحمل و شنیدن حرف‌های دیگران را بدون درگیری و عصبانیت داشته باشیم، در نهایت، جمعیت زندان‌ها به شکل قابل تاملی کم خواهد شد. و بسیاری از خانواده‌ها با مشکلات سخت امروز رو به رو نخواهند شد.»

این بازیگر و کارگردان یکی از مصادیق عدم صبوری جامعه امروز ما را نقدناپذیر بودن این جامعه و جبهه‌گیری در خصوص هر گونه تحلیل با رویکرد منفی دانست و افزود: «سینما یکی از مصادیق کاملا مصطلح این گونه جبهه‌گیری‌ها در قبال نقد است و متاسفانه اغلب کسانی که در این حوزه کار می‌کنند با کوچکترین انتقادی به هم ریخته و فضای توام با تنش ایجاد می‌کنند. بنابراین به یقین می‌توان گفت هر فضا و هر عرصه‌ای که به نقد اجازه بالندگی، پرورش و فعالیت ندهد یقینا به سمت تعالی سوق نخواهد یافت.»

صالحی تصریح کرد: «صبر به زعم من می‌تواند مقدمه‌ای برای نقد باشد. یعنی ما فرصت حرف زدن به طرف مقابل بدهیم و به مرور حتی نکات منفی منطقی و عقلانی مطرح شده را بپذیریم. یقینا این دو مقوله از هم جدا نیستند و باید در خصوص آن‌ها به فرهنگ‌سازی پرداخت. مشکل وقتی جدی تر می شود که متوجه شویم حتی جامعه ما ظرفیت طنز هم ندارد و معمولا هر اثری که با یک گروه از جامعه شوخی کرده با مخالف و حتی جبهه‌گیری خصمانه رو به رو شده است در حالی که طنز شکل ظریفی از نقد است و می تواند باعث شکوفایی جامعه شود اما عمده ما با این مقولات ارزشمند همواره در تعارض بوده‌ایم.»

صالحی صبر و پشتکار را لازمه فعالیت در سینما دانست و افزود: «متاسفانه بسیاری از کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند این دو مفهوم زیربنایی را از یاد برده‌اند. البته این مساله مختص سینمای ایران نیست و در دیگر کشورها هم نتایج خوبی نصیب فیلمسازانی شده است که صبر پیشه کرده‌اند.»

او صبوری را دلیل موفقیت جامعه ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم دانست و افزود: «این کشور می‌تواند الگوی درستی برای تحول جوامع بشری باشد. ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم ویرانه‌ای عظیم بود که با درایت و صبر و حوصله در کنار بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌ها به این درجه از توسعه یافتگی رسید. آن‌ها به خوبی و با صبر و حوصله مشکلات را دیدند و در مقابل کمبودها و نقاط ضعف موضع نگرفتند و با آینده‌نگری مناسب و بهره‌گیری از تمام داشته‌ها و نیروهای انسانی این دوران شکوهمند را رقم زدند.»

او در پایان به الگوهای شاخص فرهنگی و ارزشی و دینی کشور در حوزه صبر اشاره کرد و افزود: «حضرت امام زمان (عج) می‌فرمایند صبر خط الراس ایمان است و اصولا شالوده شکل‌گیری شیعه فرهنگ انتظار و صبر محسوب می‌شود. اما متاسفانه با وجود برخی از ظاهرسازی‌ها جامعه ما، جامعه‌ای عجول عصبی و خشن محسوب می‌شود که دچار عوارض این ناهنجاری‌ها شده است.»


نظر خود را ثبت کنید

comment