آخرین اخبار:

رویدادی های صبری

کیانوش عیاری

قوه قضاییه ضامن اجرای عدالت و قوانین جامعه است

١٧ اسفند ١٣٩٥
قوه قضاییه ضامن اجرای عدالت و قوانین جامعه است

کیانوش عیاری، کارگردان سینما صبر را یکی از مفاهیم ارزشمند و شاخص زندگی بشری دانست و خاطرنشان کرد: «تاریخ بشر مملو از قهرمانانی است که به مدد صبر و مقاومت در برابر مشکلات و سختی‌ها ماندگار شده‌اند. صبوری از ارزش‌هایی است که همواره به تعالی جوامع انسانی کمک می‌کند.»

به گزارش روابط عمومی همایش ملی صبر، این کارگردان خاطرنشان کرد: «بی‌شک اگر در جامعه ما صبوری افزایش یابد، نتایج مثبتی را چه به صورت فردی و چه به صورت اجتماعی در بر خواهد داشت. یکی از این نتایج افزایش ارتباطات عقلانی و منطقی در بین اعضای جامعه است و این رویه ابتدا به ساکن، مانع شکل‌گیری بسیاری از تعارضات، معضلات و دعواهایی خواهد شد که به دلیل عصبیت، ناآگاهی و نادانی رخ می‌دهند و  عوارض زیادی را برای فرد و جامعه در بر دارند. حجم این گونه ناهنجاری در جامعه ما بسیار زیاد است و نیاز به راهکارهای ارزشمند برای رفع آن‌ها مشهود است.»

او خاطر نشان کرد: «البته من با مقوله صبر موافقم اما با مقوله گذشت به شکل غالب این ایام که به نوعی نادیده گرفتن و چشم پوشی از خطا و اشتباه افراد، بدون ضمانت لازم برای تنبیه و تزکیه نفس آن‌هاست، مخالفم. بخشش در شکل ایده‌آل خود یقینا کاری ارزشمند است، البته اگر بتواند زمینه تحول خطاکار را فراهم کند.»

عیاری افزود: «بخششی که هیچ تاثیری بر گناهکار ندارد نه تنها ارزشمند نیست بلکه شاید به صورت مستقیم کمک به اشاعه بزه و ناهنجاری در سطح جامعه باشد. خطاکاری که متنبه نشده با بخشش فرصت دیگری برای ادامه کار خود می‌یابد و از این طریق نظم جامعه دچار اخلال می‌شود.»

به گفته او، نظم جامعه تاکید می‌کند هر کسی باید با توجه به خطای خود، تنبیه شود: «ولی گاهی انسان‌ها به دلایلی این حکم و حق مسلم عرفی، عقلی، انسانی و اجتماعی خود را نادیده می‌گیرند. منظور من این است که گذشتن از حقوق مسلم انسان‌ها، زمانی ارزشمند است که نتایج مثبت برای فرد و اجتماع به همراه  داشته باشد.»

این کارگردان در ادامه یادآور شد: «در جامعه ما صبر چه به صورت کلی و چه به صورت جزئی، فاقد جایگاه ارزشمند و شایسته خود است و به نوعی مردمی عصبی و گاهی غیر منطقی هستیم. این رویه در حوزه سینما نیز کاملا مشهود است. یکی از شواهد آن، جبهه‌گیری و گاه نبرد خصمانه با هرگونه نقد و سنجش آثار است. البته عرصه نقد نیز در موارد متعددی ارتباطی دوستانه و منطقی با عرصه فرهنگ و هنر و بویژه سینما نداشته است و به نوعی این دو عرصه بیشتر به دنبال تقابل بوده‌اند تا تعامل.»

عیاری افزود: «لگر ه حجم زیاد نقدهای شتابزده، غیرحرفه‌ای، شخصی‌نگر و توام با جبهه‌گیر ی نگارش شده در طول سال توجه کنید؛ به معضلات این ارتباط دو سویه فرهنگی و رسانه‌ای پی خواهید برد. جامعه و فرهنگ در مقابل نقد جبهه دارد و نقد نیز در قبال جامعه عاری از جبهه‌گیری نیست. در هر دو صورت راه حل رفع این معضلات صبر است که باعث می‌شود نقاط ضعف خود را بپذیریم و برای رفع آن‌ها فعالیت کنیم.»

او با اشاره به لزوم فعالیت سازمان‌ها و نهادهای مختلف در حوزه فرهنگ‌سازی، تاکید کرد: «برگزاری همایش ملی صبر یکی از مصداق‌های این رویه ارزشمند است. قوه قضاییه به عنوان مهمترین ضامن اجرای عدالت و قوانین در جامعه وظیفه سنگینی به عهده دارد و یقینا  بخشی از این وظیفه را می‌تواند از طریق رسانه‌های مختلف و از جمله سینما و با تشویق مخاطبان به پیشگیری از وقوع جرم و بزه محقق کند. لزوما پیشگیری و ممانعت از خطا تاثیری به مراتب بیشتر از تنبیه و تسویه حساب دارد و این مساله تنها به مدد فرهنگ‌سازی محقق می‌شود.»

        

نظر خود را ثبت کنید

comment