بیشتر پایان نامه ها مرتبط با نیاز کشور نیست
دبیر ستاد ملی صبر قوه قضاییه با انتقاد از آنچه 'فقر محتوایی در حوزه فعالیت های علمی و پژوهشی' خواند، گفت: پایان نامه های دکتری و کارشناسی ارشد در بسیاری از دانشگاه ها مرتبط با نیازهای کشور نیست و ضرورت دارد با حمایت های معنوی و مادی این پژوهش ها را به سمت پاسخ به نیازهای کشور هدایت کرد.
به گزارش روابط عمومی ستاد ملی صبر، امید محبی روز پنجشنبه در جمع مسئولان قضایی استان فارس در شیراز افزود: در چنین فضایی، پژوهش های متناسب در حوزه فرهنگ صلح، سازش و گذشت در کشور صورت گرفته است.
وی با اشاره به ظرفیت های گسترده کشور در حوزه مراکز آموزشی، دانشگاهی و علمی گفت: در بسیاری از دانشگاه ها شاهد هستیم که پایان نامه ها دکتری و فوق لیسانس مرتبط با نیازهای کشور نیست که می توان با حمایت های معنوی و مادی پایان نامه ها را به این سمت هدایت کرد.
دبیر ستاد ملی صبر قوه قضاییه در ادامه با اشاره به انتظارات رهبر معظم انقلاب از مسئولان در حوزه آسیب های فرهنگی و اجتماعی افزود: انتظار ایشان این است که دستگاه ها منتظر بخشنامه و دستور العمل نباشند و متناسب با این وضعیت بحرانی در حوزه آسیب های اجتماعی و فرهنگی اقدام کنند.
وی گفت: ستاد ملی صبر قوه قضاییه نیز با توجه به این رهنمودهای روشنگرانه با سه رویکرد آموزشی، فرهنگی و رسانه ای تشکیل شد، نگاه این بود که این ستاد با نگاه برون سازمانی به ویژه با همکاری سایر دستگاه های کشور به خصوص قوه مجریه بتواند اقدامات خود را انجام دهد و به عنوان یک ستاد هماهنگ کننده در حوزه مسایل فرهنگی برای ترویج فرهنگ صلح و سازش در کنار شوراهای حل اختلاف نقش آفرینی کند.
محبی در ادامه وظایف شهرداری ها در حوزه عمرانی را با وظایف آنان در حوزه فرهنگی برابر دانست و گفت: شهرداری ها بیشتر به اقدامات عمرانی، فنی و مهندسی توجه کرده اند در حالی که در قانون فعالیت های فرهنگی پیش بینی شده همتراز با فعالیت های عمرانی است و مشکل قانونگذاری وجود ندارد که باید از این ظرفیت های قانونی در حوزه فرهنگی استفاده کرد.
دبیر ستاد ملی صبر قوه قضاییه با تقدیر از برنامه های دادگستری استان فارس برای مقابله با آسیب های فرهنگی و اجتماعی بیان کرد: شمار زیادی پرونده های قصاص وجود داد که به خاطر بوق زدن و جای پارک، فردی کشته شده و اغلب این افراد از نظر اجتماعی سطح پایین نیستند و بعضا دارای تحصیلات عالی و شغل مناسب هستند.
وی ادامه داد: بخشی از این فرآیندها و المان های شهری باعث القای خشونت می شود؛ در ستادهای استانی صبر که از دستگاه های مختلف استان حضور دارند ظرفیت های زیادی وجود دارد که باید برای مقابله با این خشونت ها برنامه ریزی کنند.
مشاور عالی معاون فرهنگی قوه قضاییه به برگزاری جشنواره های مختلف در استان ها اشاره کرد و گفت: می توان با هماهنگی با برگزار کنندگان این جشنواره ها عنوان صبر را نیز به جشنواره ها اضافه کرد.
محبی در ادامه تلاش دادگستری استان فارس برای منجر شدن 50 فقره پرونده قتل عمد به سازش و مصالحه را اقدامی ارزشمند دانست و افزود: مستندسازی و معرفی این اقدامات می تواند در ترویج فرهنگ صلح و سازش در کشور موثر باشد.
وی در ادامه با اشاره به آماده سازی طرحی برای امضای یک تفاهم نامه بین وزارت کشور و ستاد ملی صبر قوه قضاییه برای فرهنگسازی در زمینه فرهنگسازی صلح، بخشش و رضایت یادآور شد: جلسات ابتدایی در این زمینه برگزار شده و قرار است براساس این تفاهم نامه شهرداری ها نسبت به نامگذاری خیابان هایی با عنوان صبر اقدام کنند.
حجت الاسلام سید صدرالله رجایی نسب معاون قضایی دادگستری فارس نیز در این مراسم گفت: در دادگستری فارس توجه به مسایل فرهنگی در اولویت قرار دارد.
وی افزود: معتقدیم اگر امور مربوط به دستگاه قضایی تبدیل به فرهنگ عمومی شود شاهد پرونده های کمتری در دادگستری ها خواهیم بود.
واژه صبر در عنوان ستاد ملی صبر قوه قضاییه، خلاصه شده عبارت های صلح، بخشش و رضایت است.
نظرات: 0
نظر خود را ثبت کنیدنظر خود را ثبت کنید