آخرین اخبار:

رویدادی های صبری

آمارها نشان می‌دهد:

92 درصد مردان زندانی جرایم غیر عمد از همسر خود جدا می‌شوند

٢٣ اسفند ١٣٩٥
92 درصد مردان زندانی جرایم غیر عمد از همسر خود جدا می‌شوند

به خودشان که می‌آیند، احساس می‌کنند که در یک حلقه باطل گیر کرده‌اند. مشکلات مالی سبب شده، زندگی زناشویی‌شان دیگر رونقی نداشته باشد. اختلافات سر باز می‌کند، از رنگ لباس هم ایراد می‌گیرند و به برنامه‌های هم احترامی نمی‌گذارند. بحث بالا می‌گیرد، حرف طلاق که می‌شود، پای مهریه هم به ماجرا باز می‌شود. نتیجه؟ آمارهایی که رییس سازمان زندان‌های کشور به تازگش منتشر کرده، نشان می‌دهد، بیش از 90 درصد کسانی از مردان زندانی جرایم غیرعمد از جمله در زمینه مهریه و نفقه پس از آزادی، از همسر خود جدا شده‌اند.

به گزارش روابط عمومی ستاد ملی صبر یکی از موضوعاتی که امروزه بسیاری از خانواده‌ها و افراد را درگیر کرده است، جرایم غیرعمد است. شاید یک روز یک نفر، یک پدر خانواده داشته با خودرو خود توی خیابان می‌رفته و ناگهان تصادف کرده و حالا گوشه یکی از زندان‌ها دارد عمر می‌گذراند. یک نفر به خاطر علاقه‌اش ازدواج کرده ولی حالا بعد از چند سال خودش را توی زندان می‌بیند، کنار نرده‌هایی که یادآوری می‌کنند مهریه‌ای پرداخت نشده و هزاران هزار مورد از این دست که شاید خیلی‌ها از آن بی اطلاع باشند. ولی در جامعه ما هست و بسیار هم وجود دارد.

اصغر جهانگیر، رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی تربیتی کشور نیز در این باره گفت: «امروزه حبس به عنوان یکی از مهم‌ترین مجازات‌های جامعه مورد توجه قانونگذار قرار گرفته و وجود بیش از 13هزار نفر در رابطه با جرایم غیرعمد در زندان‌ها هستند.»

این مسؤول قضایی تصریح کرد: «زندان و حبس باید به عنوان آخرین تنبیه در دستور کار گیرد اما با نگاه حبس‌محوری برای رفع مشکلات می‌توان فهمید که در بخش‌هایی از سیستم قانونگذاری ما مشکلاتی دارد که باید برای رفع آن بکوشیم.»

رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی تربیتی کشور تصریح کرد: «یکی از موضوعاتی که در قانون با نگاه حمایت آمد اما در حقیقت نگاه حمایتی نبود، بحث خانواده بود که امروز قانونگذاری در جهت حمایت از خانواده، ضمانت اجرای کیفری برای مسائلی مانند مهریه، نفقه و .. قرار داده که در عمل این قانون به تحکیم خانواده کمکی نکرده است.»

این مسؤول قضایی بر ضرورت توجه به مسائل خانواده نسبت به سایر مسائل تاکید کرد و گفت: «یک هزار و 800 نفر از کسانی که در زندان به سر می‌برند به خاطر سرقت از خانه توسط اولیاء به زندان افتاده‌اند که زندان آخرین راه نیست بلکه این مسائل باید به صورت ریشه‌ای حل شود.»

فاطمه رهبر، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز در این باره اظهار داشت: «در بین مجموعه صفات نیکوی اخلاقی که هر کدام از آنها می‌تواند زمینه جلوگیری از جرایم و آسیب‌های اجتماعی و در نهایت مانع ایجاد فقر شود به صورت ویژه می‌توان از دو خصلت ارزشمند انسانی و اخلاقی صبر‌ و گذشت یاد کرد. تجربه نشان داده که آدمی هیچ‌گاه از صبر و گذشت ضرر نکرده و همیشه و همواره گام برداشتن در این مسیر به سود وی و جامعه او بوده و خواهد بود.»

او در ادامه گفت: «در دسته جرایمی که سبب زندانی شدن سرپرست خانوار می‌شود صبر نیز اسلحه موثر و بسیار کارآمدی است. چه بسا بسیاری از افراد به خاطر از دست دادن صبر خود – که البته ناشی از ضعف ایمان و ناشی از عدم توکل است – ناخواسته و صرفا به خاطر یک لحظه غفلت و یا ناتوانی در کنترل نفس خود، زندانی شده و همین امر خانواده آنها را هم تحت تاثیر قرار داده است.»

رهبر افزود: «در خصوص طلاق به عنوان معضلی که هم می‌تواند مولد فقر اقتصادی و هم منشا آسیب‌های اجتماعی بعدی باشد نیز به وضوح عدم صبر و گذشت به چشم می‌خورد. چه بسا اگر در تقابل با مشکلات و ناملایمات زندگی، زوج‌ها صبر پیشه کرده و راه گذشت و فداکاری را در پیش گیرند شاهد کاهش شدید آمار طلاق در جامعه خواهیم بود.»

شاید نیاز باشد اندکی بیشتر به مقوله صبر و بخشش رسیدگی کنیم. بخشش تنها مربوط به امور معنوی و لطف و کمک به فقیران نیست. بلکه گاهی بخشش می‌تواند مقوله‌ای باشد مربوط به مهریه، به دیه و به این مواردی که فکرش هم وجودمان را بدرد می‌آورد. اینکه یادت می‌افتد یک نفر فرزند، پدر، مادر یا سایر نزدیکان تو را کشته و تو باید تنها تحمل کنی. شاید رفتن او به زندان تسکینی باشد برای روحیه ما، ولی هیچ چیز به زمان اول خود بازنمی‌گردد. هیچ چیز به زمان پیش از فوت آن عزیز برنمی‌گردد. شاید اگر آن فرد هم کمی، تنها کمی تحمل می‌کرد، حالا شرایط به گونه دیگری بود. حالا نیازی به بخشش و کنار آمدن و تحمل کردن نبود.

یک نفر حاضر نیست مهریه‌ات را بپردازد، سرمایه‌ای ندارد که این میزان قیمت را پرداخت کند. اسیر می‌شود و درگیر در پرداخت و بی پولی و هزاران اتفاق دیگر. شاید خیلی سخت باشد کنار آمدن با این موضوع که یک زندگی از دست رفته، که یک عمر هدر رفته ولی چاره‌ای وجود ندارد. نمی‌توان گذشته را برگرداند. نمی‌توان دوباره به عقب رفت و انتخاب‌ها را تغییر داد. ولی حالا زمان هست. زمان هست تا آن فرد را ببخشی و بقیه زندگی‌ات را خودت و با رویاهای خودت بسازی. شاید این حال بهتر از دیدن او توی زندان باشد.

زندان و ماندن و درگیر شدن در آن راه چاره‌ای برای مشکلات مالی نیست. شاید بتوان بخشید.

نظر خود را ثبت کنید

comment