فرهنگ صلح و سازش را باید توسعه دهیم
حجتالاسلام و المسلمین هادی صادقی معاون سابق فرهنگی قوه قضاییه امروز در مراسمی به عنوان رییس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه معارفه شد.
ستادملی صبر- رییس جدید مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه در مراسم معارفه اش، با گرامیداشت یاد آیت الله شاهرودی در بنیان نهادن شوراهای حل اختلاف، گفت: کار صلح و سازش، میانجیگری و حل اختلاف از کارهای بسیار ارزشمند است و در اسلام و قرآن بر شفاعت تاکید شده است.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی گفت: گاهی در گوشه کنار شنیده میشد که همکاران شورای حل اختلاف در دستگاه قضایی شهروند درجه دو هستند که آقای میانجی که در پیشبرد کار شورا تلاش کردند از این نوع بینش گلایه داشتند. به اعتقاد بنده همکاران شوراهای حل اختلاف شهروند در جه یک نیستند بلکه شهروندان ممتاز هستند، چراکه کسانی که در حل اختلاف بین مردم کار میکنند صرف نظر از قدرت قانونی به دلیل حرمت و اعتبار و ارزش و جایگاهشان موفق به مصالحه میشوند.
وی بیان داشت: توسعه حل اختلاف بین مردم به معنی توسعه اخلاق است و مردمی که به مصالحه تن در میدهند همچون گل خوش بوی هستند و زندگیشان شیرینتر میشود.
رییس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با بیان اینکه رفتن به سمت صلح و سازش، رفتن به سمت اخلاقیت و انسانیت برتر است، ادامه داد: این فرهنگ را باید توسعه دهیم و به همین دلیل نام جدید این مرکز توسعه حل اختلاف است.
وی با بیان اینکه لایحه جامع داوری در مسیر تصویب است، گفت: لایحه شوراهای حل اختلاف در حال پیگیری است و این مرکز باید به یک ستاد عالی برای هدایت مردم به سمت داوری، صلح و سازش حرکت کند تا بار زیادی را از دادگاهها بکاهد.
معاون قضایی قوه قضاییه: آمار مصالحه به طور میانگین در کشور بیش از ٤٨ درصد است
حجت الاسلام والمسلمین مظفرى معاون قضایی جدید قوه قضاییه نیز با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام راحل و آرزوى سلامتى براى مقام معظم رهبرى، عنوان کرد: از حسن نظر ریاست قوه قضاییه سپاسگزارم و امیدوارم از عهده این مسئولیت برآیم تا در پیشگاه خداوند و شهدا شرمنده نباشیم.
رییس سابق مرکز شوراهاى حل اختلاف کشور خاطرنشان کرد: در طول ١١ ماه مسئولیت در شوراها، کارهاى متعددى با همفکرى مدیران مرکز و حمایتهاى ریاست قوه قضاییه، معاون اول، شوراى معاونین وبخش هاى دیگر اتفاق افتاد.
وى اذعان کرد: یکى از تکالیف قانونی موضوع سوابق پنج ساله اعضا بود که در سال گذشته این اتفاق افتاد.
حجت الاسلام والمسلمین مظفرى بیان کرد: با حمایتهاى ریاست قوه قضاییه، بودجه شورا قریب به ٢٠٠ درصد افزایش پیدا کرد و اتفاق مبارکى براى اجراى برنامه هاى قوه قضاییه در شورا بود.
وى افزود: ساماندهى شوراهاى حل اختلاف اتفاق بسیار خوبی بود که افتاد. فقط در استان تهران بیش از ٨٠٠ نفر که فاقد ابلاغ بودند و در شوراها کار مى کردند، ساماندهى شدند.
حجت الاسلام والمسلمین مظفرى با بیان اینکه مصالحه رویکرد اصلى قوه قضاییه در دوران تحول و وظیفه اصلی شوراهاست، گفت: بخش عمدهاى از وقت شوراها مربوط به رسیدگىهاست و حرکت خوب و هوشمندانه قوه قضاییه در این زمینه کمک مناسبی براى دستگاه قضایی است.
رییس سابق شوراهاى خل اختلاف کشور با اشاره به رویکرد قوه قضاییه در استفاده از نهادهاى مردمى از جمله شوراهاى حل اختلاف در کاهش ورودى پروندهها و حل مشکلات اظهار کرد: آمار مصالحه به طور میانگین در کشور بیش از ٤٨ درصد است و در برخى استانها از ٧٨ درصد گذشته است.
وى تاکید کرد: اگر قرار باشد از تمام ظرفیت شوراها در مصالحه استفاده شود، انقلابی درحوزه صلح و سازش رخ خواهد داد.
نظرات: 0
نظر خود را ثبت کنیدنظر خود را ثبت کنید