آخرین اخبار:

رویدادی های صبری

بیانيه هيات داوران قوه قضاییه در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر

٣٠ بهمن ١٣٩٨
بیانيه هيات داوران قوه قضاییه در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر

هيات داوران قوه قضاییه در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر با صدور بیانیه ای در خصوص نقد آثار برگزیده به کار خود خاتمه داد.

به گزارش روابط عمومی ستاد ملی صبر، متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

قوه قضاییه با توجه به رسالت و مأموریت فرهنگی-اجتماعی خویش در حوزه‌هایی نظیر ارتقای آگاهی­های حقوقی جامعه و پیشگيری از آسیب­های اجتماعی و انواع جرم و بزه، گسترش فرهنگ قانونگرایی و پرهیز از قانونگریزی، ترویج فرهنگ صلح و سازش، بخشایش و گذشت، رضایت و عفو، ميانجيگری، ارتقای شأن و منزلت قاضی و دستگاه قضایی و...، در بخش تجلی اراده ملی سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر مشارکت کرد و از زاويه فرهنگی و پیشگیری به رویکردهای موجود در فیلم‌های حاضر در جشنواره امسال نگریست.

هیئت داوران قوه قضاییه، وجود سوژه‌ها، موضوعات، دغدغه‌ها و نقدهای اجتماعی مرتبط با حوزه موضوعات روز و اولویت­ های جامعه در تعداد قابل توجهی از فیلم‌های این دوره جشنواره را گام مثبتی در همراهی اهالی فرهنگ و هنر در ارتقای سطح سلامت و امنيت اجتماعی جامعه تلقی می­ کند و از مشارکت مثبت فرهيختگان حوزه سينما در پرداختن به موضوعات مورد نیاز مردم و ارتقای سطح فرهنگ حقوقی جامعه استقبال می ­نمايد.

لیکن، نحوه‌ی ورود به حوزه‌ی ارتقای آگاهی ­های عمومی مستلزم استفاده‌ بهینه از مشورت‌های دقیق حقوقی و قضایی است تا خدای ناکرده، محصولات هنری خود تبدیل به منبع اشاعه اطلاعات نادرست و سوءتعبیر نسبت به مسائل حقوقی- قضایی نشوند.

پرداخت بیش از حد به رویدادهای تلخ نظير خودکشی، قتل و بازنمايی متعدد برخی اقدامات مجرمانه و آسیب‌زا نظير استعمال مواد مخدر و مشروبات الکلی منجر به قبح زدايی از اينگونه اعمال که بر خلاف هنجارها و فرهنگ ایرانی- اسلامی غالب جامعه می­ شود و پسندیده نیست. نقد یک سويه، طرح شبهه و بعضاً هجمه به برخی احکام الهی و قوانین جاری در کشور نیز در تعداد انگشت شماری از فیلم ­ها مشاهده شد. بخش عمده هنرمندان عزیز در پرداختن به آسیب­ های اجتماعی اهتمام دارند، اما گاه در پرداختن به آنها و نگاه درمان گرانه به آنها شیوه­ای ناصواب یا ناکارآمد در پیش گرفته می­ شود. از همه اهالی هنر دعوت به عمل می‌آيد تا در راستای اتقان محتوایی آثار خویش با مراجعه به قوه قضاییه از خدمات مشاوره و کارشناسی حقوقی- قضایی برخوردار شوند.

با توجه به اولویت رویکرد فرهنگ‌سازی و پیشگیری از وقوع جرم و آسیب ­های اجتماعی در قوه قضاییه و ضمن تقدیر و تشکر از تمام گروه‌های تولیدی حاضر در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر، هایت داوران قوه قضاییه، پنج فیلم سینمایی و یک فیلم مستند را مورد توجه قرار داده است:

1. فیلم سینمايي خورشید به دلیل تلاش مجدانه برای طرح یکی از مهمترين آسیب ­های اجتماعی و تأکيد بر نقش مردم و حاکمیت در رفع اینگونه معضلات اجتماعی با تأکيد بر رویکرد پیشگیری از وقوع جرم؛

2. فیلم سینمايي شنای پروانه به جهت به چالش کشیدن سبک زندگی جاهلی، لمپنیسم و نامشروع، پیامد و عاقبت قانون­ گریزان و نمایش تبعات خشم و رذایل اخلاقی؛ اگرچه در برخی بخش­ ها، بازنمایی بیش از حد خشونت و طی مراحل غیرقانونی برای کشف حقیقت و انتقام می‌تواند آسیب­ زا باشد؛

3. فیلم سینمايي پدران به جهت پرداخت به ضرورت نظارت خانواده ­ها بر رفتار جوانان و نوجوانان و طرح موضوع صلح، بخشایش و رضایت (صبر)؛

4و5. فیلم ­های سینمايی خروج و روز بلوا به دلیل پرداخت به موضوع احیای حقوق عامه و اصل تحقق عدالت و مبارزه با فساد؛ اگرچه به نحوه بازنمايی فساد، تلاش ضابطین قضايی، فرآيند بازپرسی و دادرسی و همچنین راهنمايی روش صحیح دستيابی و احقاق حق انتقاد وارد است؛

6. فيلم مستند خط باریک قرمز به دلیل توجه به موضوع آسیب ­های اجتماعی تهدید کننده نوجوانان و راهکاراصلاح عالمانه مجرمان و بازپروری آنان به منظور بازگشت موثر به جامعه.

بر اساس جمع بندی صورت گرفته، هیات داوران قوه قضاییه از دو فیلم تقدیر به عمل می آورد:

يک) فيلم سينمايی «خورشید» به کارگردانی آقای مجید مجیدی و نویسندگی آقایان نیما جاویدی و مجید مجیدی و تهيه کنندگی آقایان امیربنان و مجید مجیدی به جهت طرح دغدغه­ مندانه آسیب­ های اجتماعی ناشی از عدم توجه به موضوع کودکان کار و پیشگیری از وقوع جرم و همچنین ضرورت مشارکت و همگرايی مردم و مسئولین در حل معضلات اجتماعی؛

دو) فیلم مستند خط باریک قرمز به کارگردانی آقای فرزاد خوش­دست، به دلیل توجه به موضوع آسیب­ های اجتماعی تهدیدکننده نوجوانان و راهکار اصلاح عالمانه مجرمان و بازپروری آنان به منظور بازگشت موثر به جامعه.

امیدواریم دست­ اندرکاران و هنرمندان عرصه هنر هفتم با هر گرایش و در هرگونه (ژانر) سینمایی، برای انجام مسئولیت اجتماعی خود به این مقولات بپردازند و در ارتقای فرهنگ قانونمداری، انضباط اجتماعی، صلح، سازش، صبر و گذشت بیش از گذشته سهیم گردند.

هیئت داوران قوه قضاییه

در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر




نظر خود را ثبت کنید

comment