آخرین اخبار:

رویدادی های صبری

همزمان با ولادت پیامبراکرم(ص)، ستاد ملی صبر برگزار می کند؛

ترویج سیره صبر و مهرورزی با پویش بخشایش نبوی

١٩ آبان ١٣٩٨
ترویج سیره صبر و مهرورزی با  پویش بخشایش نبوی

نامگذاری ۱۷ ربیع‌الاول، روز میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص) به نام روز اخلاق و مهرورزی، فرصتی مغتنم برای ترویج اخلاق نبوی در جامعه است. پیامبر(ص) در مقام مؤسس دین و یک فرمانروا، فردی ساده و بی‌تکلف بودند آنچنانکه هرگاه در مسجد در جمع یاران شان قرار می‌گرفتند، شناسایی ایشان برای افراد بیگانه ممکن نبود.

به گزارش روابط عمومی ستاد ملی صبر، لطافت روح، سعه‌صدر، خوشرویی و خوش‌خلقی در خانواده و اجتماع، صبر و متانت در مقابل توهین افراد نادان، نمونه‌های دیگری از جنبه‌های رفتاری پیامبر گرامی اسلام(ص) است. ایشان با وجود جایگاه والای شخصیتی، اجتماعی و سیاسی در جمع اصحاب مزاح هم می‌کردند؛ مزاحی که گاه برای شکستن فضای رسمی حاکم بین ایشان و اصحابشان و گاه برای معرفی دین اسلام به‌عنوان دینی موافق نشاط و مخالف خشونت بود.

راز موفقیت پیامبر(ص) در مدیریت، عشق ورزی به مردم بود. اگر این شیوه مفید و کارآمد در مدیریت او وجود نداشت، هرگز توفیق رفع مشکلات و موانع طاقت فرسا را پیدا نمی کرد.

محبت و ملاطفت آن حضرت بود که دشمنان کینه توز را به دوستان صمیمی تبدیل کرد. در حدیثی از حضرت امام حسین(ع) به نقل از پدر بزرگوارش حضرت علی(ع) چنین آمده است که: "پیامبر(ص) در برخورد با دیگران همیشه مهربان، خوش رو و خندان بود و هرگز بی رحم، پرخاشگر و اهل تملّق نبود. هیچ کس از او مأیوس نمی شد و هرکس به در خانه او می آمد، نومید باز نمی گشت. هرگاه فرد و غریب و ناآگاهی با خشونت سخن می گفت و درخواستی داشت، تحمل می کرد و به یارانش می فرمود هرگاه کسی را دیدید که حاجتی دارد، به او عطا کنید و هرگز کلام کسی را قطع نمی کرد تا سخنش پایان گیرد." و این چنین بود که دل ها را کانون محبت خود ساخت و میلیون ها دل را از این رهگذر با خداوند آشتی داد.

در مسایل شخصی، نرم خو و ملایم بود. گذشت های بزرگ و تاریخی اش یکی از علل موفقیت در رسالت الهی او بود، اما در مسایل اصولی و عمومی آن جا که حریم قانون بود، سختی و صلابت نشان می داد.

در فتح مکه کسانی که بدترین ستم ها و جسارت ها و دشمنی ها را در حق آن حضرت و یارانش کرده بودند، در هاله ای از رعب و وحشت گرفتار شدند و منتظر انتقام و عکس العمل متقابل پیامبر(ص) بودند. امّا آن حضرت فرمود: من آن چه را یوسف(ع) در مورد برادران ستمگر خود انجام داد، همان می کنم و همانند او می گویم امروز ملامت و سرزنشی برشما نیست. امروز روز نبرد و انتقام نیست، بلکه روز رحمت و محبت است، من از تمام جنایات و گناهان شما گذشتم. آن گاه جمله معروفش را فرمود: "به دنبال زندگیتان بروید که همه شما آزاد هستید."

ترویج اخلاق نبوی در جامعه، محدود به نهاد یا سازمان خاصی نیست بلکه رسانه، مبلغان دینی و همه افراد در جامعه اسلامی باید در این زمینه تلاش کنند.

ستاد ملی صبر نیز با الگوگیری از سیره و روش پیامبر رحمت(ص) پویش #بخشایش_نبوی را همزمان با روزهای ولادت ایشان راه اندازی کرده است تا با همکاری پیروان راستینش پیام صلح، بخشایش و رضایت را که در تمام طول زندگی نبی اسلام وجود داشته است، به جهانیان معرفی نماید.


#بخشایش_نبوی


نظر خود را ثبت کنید

comment