با توجه به آموزه های اسلامی؛ ايجاد صلح و سازش در صدر امور اجتماعی قرار دارد
رئيس دادگستری شهرستان بافت گفت: با توجه به آموزه های اسلامی؛ ايجاد صلح و سازش در صدر امور اجتماعی قرار دارد.
به گزارش روابط عمومی ستاد ملی صبر، "سجاد عليدادی سليمانی" در جلسه توجيهی اعضاهای شوراهای حل اختلاف شهر و روستا شهرستان بافت بيان كرد: درتعاليم اسلام، وجود صلح و سازش و دوری از تشويش در جامعه از جايگاه بالايی برخوردار است. با توجه به آموزه های اسلامی به خوبی می توان دريافت كه ايجاد صلح و سازش در صدر امور اجتماعی قرار دارد.
وی ادامه داد: دين اسلام دارای تعاليم مترقی و تكامل يافته است كه از جانب پروردگار برای رشد و تعالی انسان ها صادر شده است.
این مقام قضایی عنوان کرد: خطاب هاي قرآني پيش از آنكه متوجه قشر و گروه خاصي گردد، متوجه عموم انسان ها می باشد. اسلام همواره به حرمت نفس و كرامت انسان ها تأكيد و در مسير هدايت و پاكسازي انديشه آدميان تلاش كرده است. همه انسان ها را به سپردن راه رشد و صلاح و تكامل انساني فراخوانده است.
وي در ادامه بيان كرد: هم در فرهنگ دينی و هم فرهنگ ملی و اقليمی موضوع حل و فصل دعاوي و رسيدگي كدخدامنشی مشكلات مردم قابل توجه است. يكي از اقدام نيك انسانی كه حتی پيش از قانونگذاری مدون در كشور صورت مي گرفت حل اختلاف از طريق مجتهدان شرعی و ريش سفيدان بود. اين موضوع به قدری اهميت داشت كه در سال 1290 برای نخستين بار در قانون موقتی تحت عنوان "اصول محاكمات حقوقي " دادرسی و رسيدگي به اختلافات از طريق صلح و سازش در صلاحيت محاكم قضایی قرار داده شد و بعدها هم به مرور در قبل و بعد از انقلاب اسلامی قوانين مختلفي در اين باره تصويب شد.
وی همچنين بيان كرد: در واقع شورای حل اختلاف يك نهاد برخاسته از متن مردم كه جلوه مشاركت ملی و مردمی برای فصل خصومت و گره گشايی و مساعدت به عدليه دادگستری است.
این مقام قضایی ادامه داد: اين جلوه مشاركت مردم در امر اجراي عدالت از جلوه های ارزشمندی است كه همواره بايد پاس داشته شود و براي كاهش مشكلات آن تلاش شود به طور كلي شورای حل اختلاف يك نهاد مردمی، بالنده و دارای ريشه اصلاح و ميانجيگری و به معنای حاكميت بخشيدن اراده مردم در رسيدگی به امور قضایی غير مهم از سوی نمايندگانی از مردم است .
وی افزود: نهاد شورای حل اختلاف با يك زيربنای فوق العاده می تواند وظايف خود را به شكل مطلوبی انجام دهد كه نتيجه آن كاهش موجودی ورودی پرونده ها در سیستم قضایی و به حداقل رسيدن وقت های رسيدگی است.
"عليدادی سليمانی "اظهار داشت: بالاترين حكم در پرونده های قضایی سازش است. در شورای حل اختلاف به دليل آنكه هر دو طرف پرونده با سازش به نتيجه مي رسند، ديگر بازنده و يا برنده نيستند، از اين رو ديگر نارضايتی وجود ندارد. زيرا همه اعتقاد دارند كه سازش صورت گرفته و حكم خدا اجرا شده است .
نظرات: 0
نظر خود را ثبت کنیدنظر خود را ثبت کنید