آخرین اخبار:

رویدادی های صبری

معاون فرهنگی قوه قضاییه در نخستین جلسه راهبری طرح «هر مسجد، یک حقوقدان» خبر داد؛

صلح و سازش مهمترین محور طرح هر مسجد یک حقوقدان

٠٧ مهر ١٣٩٨
صلح و سازش مهمترین محور طرح هر مسجد یک حقوقدان

معاون فرهنگی قوه قضاییه در نشست هماهنگی طرح هر مسجد یک حقوقدان گفت: پیش نویس دستورالعملی برای طرح هر مسجد یک حقوقدان تهیه و اهداف هفت گانه در آن ذکر شده و محل اجرای برنامه‌ها مساجد، مصلی و بقاع متبرکه هستند.

به گزارش روابط عمومی ستاد ملی صبر، نشست هماهنگی طرح هر مسجد یک حقوقدان امروز با حضور معاون فرهنگی قوه قضاییه، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، مرکز رسیدگی به امور مساجد، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، کانون فرهنگی مساجد، مرکز کانون وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، سازمان بسیج حقوقدانان، کانون وکلاء دادگستری مرکز و و سازمان‌های مربوطه در ساختمان مرکزی قوه قضاییه برگزار شد.

"حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر هادی صادقی" در آغاز ضمن قبولی عزاداری‌ها در ایام محرم گفت: ما در اینجا جمع شده‌ایم تا در ارتقاء کارکرد مسجد در حوزه‌های اجتماعی، حقوقی، قضایی و pل مشکلات مردم با هم به گفت ‌وگو بپردازیم تا با تشریک مساعی قدامات ارزنده‌ای را پی بگیریم.

معاون فرهنگی قوه قضاییه ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس افزود: به برکت مجاهدت‌های رزمندگان و شهدا و خانواده‌های معظم آنها امروز کشور ما سرافراز و با عزت رو به پیش است و به برکت خون شهدای معظم می‌توانیم یک کشور پیشرفته و آباد در مسیر الهی داشته باشیم.

وی افزود: امروز دور هم جمع شده‌ایم تا آگاهی مردم را در مورد مسائل حقوقی و فرهنگی، صلح و سازش، کاهش دعاوی و اصلاح روند طرح شکایات را افزایش بدهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی بیان کرد: در قوه قضاییه معاونت فرهنگی اقداماتی را برای افزایش دانش حقوقی مردم انجام داده است از جمله مشاوره در مساجد، ارائه خدمت حقوقی در مساجد و گاهی صلح و سازش، اما در دوره جدید و تحول دستگاه قضایی هر مسجد یک حقوقدان مورد توجه رئیس قوه قضاییه قرار دارد.

معاون فرهنگی قوه قضاییه ادامه داد: بنابراین با کمک همه دستگاه‌های مرتبط و حقوقدانان و متولیان امورحقوقی تشریک مساعی می‌شود که در این جلسه نمایندگان این افراد حضور دارند تا باهمفکری محور شدن مساجد را پیگیری کنیم.
وی تصریح کرد: تلاش ما بر این است تا مساجد، بقاع متبرکه محور حل مسائل و مشکلات مردم باشدکه این محوریت دادن به مسجد فقط در باب مسائل حقوقی و صلح و سازش نیست بلکه درارتقا وضعیت فرهنگی جامعه هم اثر بخش است؛ لذا همت ما این است که مساجد هم محوراصلی این حرکت باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی ادامه داد: البته در سال‌های گذشته در نمایشگاه‌ها، مترو، مراسم راهپیمایی و... این اقدامات انجام شده است و بهترین مرجع مردم مساجد و بقاع متبرکه هستند، زیرا اعتماد و مراجعه مردم بیشتر است لذا محور بحث برای توسعه کار را مساجد قراردادیم تا با کمک اساتید حقوق بتوانیم این طرح را به خوبی پیش ببریم و یک جریان مستمر را آغاز کنیم.

معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: پیش نویس دستورالعملی برای طرح هر مسجد یک حقوقدان تهیه شده است و اهداف هفتگانه در آن ذکر شده و محل اجرای برنامه‌ها مساجد، مصلی و بقاع متبرکه هستند.

وی تاکید کرد: در این پیشنویس صلح و سازش مهمترین محور است و آشنایی مردم با نحوه طرح صحیح دادخواست ها، قوانین و موضوعات مختلف در باب رعایت حقوق شهروندی باید در مشاوره‌ها مورد توجه قرار بگیرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی گفت: همچنین شورای راهبردی در مرکز در نظر گرفته شده و سعی شده است که همه دستگاه‌های مرتبط با موضوع فهرست شوند و وظایف این شورا سیاست گذاری و نظارت کلان و رفع مشکلات در این مجموعه است. همچنین در استان‌ها شورای راهبردی استانی پیش بینی شده که مشابه آن اعضای شورای استانی در سطح استان تشکیل می‌شود و بعد از آن وارد مرحله اجرایی و نوع تقسیم کار می‌شویم.

گفتنی است دیگر نمایندگان سازمان‌های مرتبط حاضر دراین جلسه نیز به ارائه نظرات خود پرداختند و مقرر شد ظرف یک هفته نظرات جمع‌آوری و تصمیمات لازم اتخاذ شود.

نظر خود را ثبت کنید

comment