آخرین اخبار:

رویدادی های صبری

با همکاری معاونت فرهنگی قوه قضاییه صورت می گیرد؛

روایت ایثار در سومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «ایثار اجتماعی»

٠٦ مرداد ١٣٩٨
روایت ایثار در سومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «ایثار اجتماعی»

ایثار به عنوان یک هنجار اجتماعی و عمل نیکوکارانه، نقش مهمی در سلامت اجتماعی دارد. "حجت الاسلام والمسلمین محمد برمایی" مدرس دانشگاه و دین پژوه معتقد است افرادی که در مواجهه و مجاورت با رفتارهای ایثارگرایانه و فداکارانه قرار می گیرند، میل به تقلید و بازتولید این رفتار پسندیده اجتماعی را پیدا می کنند و به این ترتیب یک جریان اجتماعی در جامعه شکل می گیرد.

ايثار، خصيصه والای انسانی و نتیجه تفکر منطقی انسان است که آن را در خود شکوفا می کند. درآموزه های اسلامی، جوهره فرهنگ ايثار، اخلاص و آزادمنشی هوشمندانه و هدفمند است. ترويج و اشاعه فرهنگ ايثار اجتماعی، آثار بسيار مثبت اخلاقی، اعتقادی، سياسی، اقتصادی و فرهنگی دارد. زمانی که از ایثار و فداکاری اجتماعی سخن به میان می آید، شهادت به عنوان والاترین درجه ایثار اجتماعی، در ذهن نقش می بندد؛ به استناد آمار و ارقام منتشر شده از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، 190 هزار ایرانی در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند و چه بسیار هموطنانی که جانباز و اسیر شدند.

امروزه در زندگی همه ما، قهرمانانی هستند که لابه لای برگ های دفتر زندگی، غریبانه ایثار و فداکاری می کنند. براساس آمار معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، بیش از دو میلیون و 563 هزار زن سرپرست خانوار در کشور شناسایی شده اند که ایثارگرایانه زندگی می کنند و یا قریب به دو میلیون ایرانی، کارت اهدای عضو دارند.

مصادیق ایثار در جامعه ما بسیار است؛ به طوری که گروه های خیرین که در جامعه ما کم هم نیستند به نوعی ایثار می کنند، افرادی که می بخشند و از حق دیه و یا قصاص می گذرند، مادری که فرزند معلول و ناتوان دارد و برای رشد و پرورش آن تلاش می کند، زوجی که به دلیل فقر یا ورشکستگی زندگی مشترک خود را رها نکرده و طلاق نگرفتند، در حال ایثار هستند.

پرستاران و خدمتگزاران به مردم، آتش نشانان، خبرنگارانی که در سخت ترین شرایط شغلی در حال انجام وظیفه هستند، معلمان و فرهنگیانی که با حق الزحمه ناچیز در تعلیم و تربیت نسل آینده ایثار می کنند، مادر بارداری که باوجود مشکلات جسمی، بارداری برای او مضر است اما با ایثار و فداکاری توام با مهر سختی های مادرانه را با دل و جان می پذیرد و بعد از به دنیا آمدن فرزند هم به تعبیر برخی با چنگ و دندان فرزندش را بزرگ می کند.

بی تفاوتی اجتماعی و غفلت از نیازهای دیگران، خطرناک است و ما نیاز داریم تا به دیگران کمک کنیم؛ برای رشد فردی و اجتماعی و رسیدن به تعالی روحی و روانی خود، باید نیاز دیگران را برطرف کنیم.

سومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «ایثار اجتماعی» نیز برای ترویج و سرایت این مفهوم انسانی در شهریور ماه برگزار می می شود تا با بهره‌گیری از دستاوردهای هنرمندان متعهد، خلاق، توانمند و با شیوه‌های متنوع تولید، نسبت به تقویت چرخ ایثارگری‌های اجتماعی، شناساندن مصادیق این فضیلت فردی و اجتماعی، تعمیم ارزش‌های والای ایثار، ازخودگذشتگی، بروز رفتارهای نیکوکارانه و احیای مسلک «دیگران را بر خود مقدم داشتن» از دریچه دانش فیلم‌سازی گامی برداشته شود.

"سید مرتضی حسینی" مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران می گوید؛ اهداف این جشنواره، ترویج مضامین و مفاهیم اسلامی و انسانی نهفته در موضوع ایثار اجتماعی، خلق و تولید آثار اجتماعی و هنری فاخر و نمونه در ترویج فرهنگ ایثار اجتماعی، توسعه آگاهی و تعمیق بینش فرهنگ ایثار به‌عنوان یک هنجار اجتماعی در بین آحاد جامعه، تشویق و ترغیب فیلم‌سازان به تولید آثار با موضوع ایثار اجتماعی و کشف و حمایت از استعدادهای جوان عنوان شده است.

«ایثار اجتماعی - رشد فضائل اخلاقی»، «ایثار اجتماعی - تقویت رفتارهای جمع گرایانه،» «ایثار اجتماعی - بهداشت روانی فرد و جامعه»، «ایثار اجتماعی- امید به زندگی»، «ایثار اجتماعی- سلامت اجتماعی» و «ایثار اجتماعی- امنیت ملی و آرامش اجتماعی» از محورهای فراخوان این جشنواره است.

گفتنی است این جشنواره در شهریور سال جاری با مشارکت معاونت فرهنگی قوه قضاییه، انجمن سینمای جوانان ایران، بنیاد شهید و امور ایثارگران، شبکه یک سیما، شبکه مستند و شبکه آی فیلم برپا خواهد شد.

نظر خود را ثبت کنید

comment