سازش ۶۰ درصدی در پروندههای ارجاعی به شورای حل اختلاف
رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمانشاه گفت: ماهانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ فقره پروندههای دادسراها با هدف ایجاد صلح و سازش بین طرفین پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع میشود که تاکنون ۶۰ درصد از این پروندهها به سازش منجر شده است.
به گزارش روابط عمومی ستاد ملی صبر، "جبار تجری" در نشستی خبری گفت: شورای حل اختلاف از سال ۱۳۸۳ با هدف ایجاد صلح، دوستی و مودت بین طرفین پروندههای قضایی وارد ساختار قوه قضاییه شده است.
وی افزود: شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به پروندههای حقوقی کمتر از ۲۰ میلیون تومان، حصر وراثت، تأمین دلیل و اختلافات خانوادگی را دارد و در این زمینه نظرمشورتی به قاضی میدهد و قاضی مجاز به پذیرش یا رد این نظر است.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: پروندههای ارجاعی از دادسراها بیشترشامل تصادفات، ضرب و جرح، فحاشی و توهین هستند که طبق قانون حدود ۲ ماه در شورای حل اختلاف میمانند تا به سازش منجر شوند و در نهایت پس از بازگشت به دادسرا رأی نهایی آنها صادر میشود.
وی افزود: منظور از سازش در پروندههای مالی، توافق طرفین درباره نحوه و چگونگی پرداخت بدهی یا گذشت شاکی از حق خود است.
رهایی۱۱۴ نفر از پای چوبه دار
خدمات "ستاد تألیف قلوب" استان کرمانشاه دیگر موضوعی بود که رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمانشاه به آن پرداخت؛ به گفته تجری این ستاد سال۱۳۹۳ و به ابتکار رئیس کل دادگستری استان با هدف رسیدگی به پروندههای مهم از جمله قتل تشکیل شده است.
وی افزود: طی این مدت ۳۲۰ فقره پرونده قتل به ستاد تألیف قلوب ارجاع و ۱۱۴ فقره آن به صلح و سازش منجر شده است.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمانشاه اظهار کرد: از این تعداد در ۸۹ پرونده سازش قطعی حاصل و قاتل از زندان آزاد شده است و در ۲۵ پرونده دیگر هم اولیای دم از حق قصاص گذشت کرده و به دریافت دیه رضایت دادهاند. هم اکنون نیز ۱۱۸ پرونده قتل دیگر باکمک معتمدان محلی در حال پیگیری برای رسیدن به صلح و سازش است.
تجری در پاسخ به اینکه ستاد تألیف قلوب پرونده چه نوع قتلهایی را پیگیری میکند، گفت: ستاد به دنبال گرفتن رضایت برای قاتلانی است که بدون برنامه ریزی قبلی و در نتیجه یک خشم و عصبانیت آنی مرتکب قتل شده و از کرده خود به شدت پشیمان هستند.
نظرات: 0
نظر خود را ثبت کنیدنظر خود را ثبت کنید