آخرین اخبار:

رویدادی های صبری

معاون فرهنگی قوه قضاییه در سومین همایش استانی صبر:

تقویت فرهنگ صلح و سازش در پیشگیری از جرایم نهفته است

١٢ تير ١٣٩٨
تقویت فرهنگ صلح و سازش در پیشگیری از جرایم نهفته است

معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: یکی از سیاست‌های قوه قضاییه تقویت فرهنگ پیشگیری از جرایم در جامعه است که فرهنگ بخشش و گذشت در این قالب نهفته است، یکی از نتایج مهم صبر این است که انسان بهتر تشخیص می‌دهد و بهتر تصمیم می‌گیرد.

به گزارش روابط عمومی دادگستری استان ایلام "حجت ‌الاسلام والمسلمین دکتر هادی صادقی" معاون فرهنگی قوه قضاییه در سومین همایش صبر استان ایلام گفت: صادر کردن حکم برای قاضی کار دشواری نیست، اما اگر این فرد بخواهد بین دو نفر صلح و سازش برقرار کند نمی تواند، زیرا باید از خانواده، زندگی و آسایش خود بگذرد تا فردی دیگر به آرامش برسد.

وی افزود: مهربانی یکی از خصیصه‌های مهم ایرانیان و فرهنگ مهم نبی مکرم اسلام حضرت محمد(ص) است و این در ذات هر ایرانی نهادینه شده است، اما فرهنگ غربی نامهربانی است و با نفوذ فرهنگ غربی در جامعه سبب کشاکش می‌شود.

معاون فرهنگی قوه قضاییه اظهارداشت: افرادی که صبر را پیشه می‌کنند و در عفو و گذشت پیشگام هستند در مسیر الهی قرار دارند و به دیگران درس‌آموزی می‌کنند.

صلح و سازش در جامعه فرهنگ سازی شود

"حجت اسلام اله نور کریمی تبار" نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر ایلام نیز در این همایش گفت: فرهنگ سازش و صلح باید بیش از پیش در جامعه فرهنگ سازی شود تا شاهد کاهش مشکلات قضایی مردم در جامعه باشیم.

وی افزود: ورود اعضای هیات صلح در برخی پرونده دستگاه قضایی استان به سازش ختم می شود و این یعنی مردم برای حرف بزرگان ارزش قائل هستند و حرف بزرگان در این گونه اتفاقات کارساز است.

امام جمعه شهر ایلام گفت: نهادینه شدن فرهنگ پیشگیری از وقوع جرم و شکایت، گسترش فرهنگ عفو و گذشت در بین مردم بر اساس آموزه‌های دینی باید در جامعه گسترش یابد.

نماینده ولی فقیه در استان تاکید کرد:اعضای هیات صلح و سازش باید دقت کنند در این میان حقی از کسی پایمال نشود و پرونده هایی که نیاز به نظارت دستگاه و صدور حکم دارند به دادگستری ارجاع داده شود.

عفو و گذشت از اخلاقیات و سیره پیامبر و ائمه است

"آیت الله سید محسن سعیدی گلپایگانی" نماینده مردم استان ایلام در مجلس خبرگان رهبری نیز در این آیین اظهارداشت: در راستای ایجاد امنیت در جامعه باید ریشه اختلاگران نظم را خشکاند تا بتوان از حق حقوق ملت دفاع شود.

وی افزود: از شاخصه های مهم مردم ایلام ، احترام به بزرگان و مصلحان است.

نماینده مردم ایلام در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: ببخش معامله با خداوند است و در آیه قران کریم آمده است، اگه در جایی از اشتباه کسی چشم پوشی شد خداوند نیز بلافاصله از خطا و اشتباه شما گذشت خواهد کرد.

وی ادامه داد: یکی از فضایل اخلاقی، عفو و گذشت انسان از حقوق خود است؛ زیرا عفو از مصادیق احسان است و در اخلاق بر احسان به دیگری تأکید بسیار شده و آموزه‌های قرآنی و روایی بر این خصوصیت و فضیلت تشویق و ترغیب کرده است.

جمهوری اسلامی نیازمند وحدت و صلح است

"محمد رزم" رییس کل دادگستری استان ایلام در این همایش گفت: دستگاه قضا همواره برگزاری این همایش ها را به منظور فرهنگ سازی صبر در جامعه برگزار خواهد کرد و این امر مهم مورد تاکید آموزه های دینی و احادیث بوده است.

وی افزود: جمهوری اسلامی به لحاظ امنیتی، اجتماعی و .. نیازمند وحدت و صلح است و این موضوع علاوه بر کاهش مراجعات مردم به دادگستری در منازعات و اختلافات نیز بسیار تاثیر گذار است.

رییس کل دادگستری استان افزود: جایگاه و اثر معنوی صلح و سازش در دین مبین اسلام بسیار ارزشمند است به گونه ای که همه باید در راستای تحقق این هدف مشارکت کنند.

وی بیان داشت: با توجه به قوانین جدید و رویکرد نظام جمهوری اسلامی و اهمیت مقوله صلح و سازش در جامعه حضور قضات استان در این زمینه امری مهم وضروری است.

'رزم" ادامه داد: ایلام، استانی قومی و قبیله ای و اهل بخشش و برادری است و وجود معتمدین و ریش سفیدان در بحث صلح و سازش بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه ۵۰ فقره قتل عمد در انتظار هیات صلح و ساژش می باشد گفت: تاکنون ۷ هزار و ۴۰۰ پرونده در استان به سازش ختم شده است بنابراین ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه آثار مفیدی را به دنبال خواهد داشت و موجب تحکیم و تقویت خواهد شد.

رییس کل دادگستری استان یادآور شد: سال گذشته در ۱۵ شعبه اجرایی احکام کیفری سه هزار و ۵۲ فقره منجر به صلح و سازش شده است، همچنین ۲۱ هزار حکم در شورای حل اختلاف صادر شده که می تواند منجر به سازش شود.

وی  گفت: در دو شعبه دادگاه کیفری ۶ فقره قتل عمدی جریانی وجود دارد که حکم قصاص آنها اجرا خواهد شد.

نظر خود را ثبت کنید

comment