ضرورت ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه
معاون فرهنگی قوه قضاییه در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه قم بر ضرورت ترویج فرهنگ صلح، سازش و گذشت در جامعه تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی ستاد ملی صبر، "حجت الاسلام والمسلمین دکتر هادی صادقی" در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه قم در مصلای قدس این شهر گفت: با الگوگیری از امیرالمومنین علی(ع) به عنوان الگو و اسوه گذشت، میتوان بستر لازم برای رفع تنشها و درگیریها در جامعه را فراهم کرد.
وی نقش آفرینی مساجد، ریش سفیدان و افراد صاحب نفوذ در کاهش نزاعها را مورد تاکید قرار داد و گفت: ۳۱ درصد آمار مراجعات به پزشکی قانونی در قم، مربوط به درگیری و نزاع است که تقویت فرهنگ گذشت و چشم پوشی، میتواند این آمار را کاهش دهد.
معاون فرهنگی قوه قضاییه تصریح کرد: با پیگیری های صورت گرفته در دوره جدید مدیریت دستگاه قضایی، بسیاری از یک هزار و ۸۰۰ تن از کسانی که به خاطر مهریه زندان بودند و توان پرداخت آن را نداشتند پس از راستی آزمایی از زندان آزاد شدند.
وی با بیان اینکه حجم پروندههای ورودی به دستگاه قضایی در سالهای اخیر بسیار زیاد شده است گفت: جرم انگاری در قوانین زیاد است و این باعث شده تا ورود پرونده به دستگاه قضایی زیاد باشد و یکی ازکارها در دوره مدیریت جدید، جرم زدایی از برخی از این جرایم است.
"حجت الاسلام صادقی" آموزش راههای پیشگیری از جرم برای کاهش پرونده ورودی به دستگاه قضایی را ضروری دانست و ادامه داد: قوه قضاییه در کنار قاطعیت در اجرای عدالت باید دارای چهره لطیف باشد که در این زمینه در پروندههایی که میتوان از جرم آنها چشم پوشی کرد، به جای محکومیت قضایی، دورههای آموزشی برگزار شود.
معاون فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به پیگیری برای احکام جایگزین حبس اظهار داشت: احکام جایگزین حبس از جمله اقدامهای دادگستری قم برای کاهش آمار زندانیان میباشد که این اقدام قابل تقدیر است و باید به عنوان الگویی در کشور تبدیل شود.
وی با اشاره به طرح تحول دستگاه قضایی نیز گفت: حمایت مردم از طرح تحول در هر دستگاهی لازمه موفقیت است که حمایت مردم از این طرح، مشارکت در این تحول است.
"حجت الاسلام صادقی" سرمایه اجتماعی و اقبال و اعتماد مردم با این دستگاه را مهمترین سرمایه قوه قضاییه دانست و ادامه داد: نیازمند بسیج عمومی مانند دوران دفاع مقدس و جهاد سازندگی در زمینه حقوقی و قضایی در کشور هستیم.
معاون فرهنگی قوه قضاییه جهاد عمومی برای مبارزه با فساد را ضرورت امروز جامعه دانست و گفت: از مردم میخواهیم در صورت مشاهده کمترین فساد در دستگاه قضایی این موضوع را گزارش داده و مطمئن باشند که با قاطعیت این موضوع پیگیری میشود تا با این اقدام دامن دستگاه قضایی از هر گونه فسادی پاک شود.
وی افزود: پیشگیری از وقوع جرم از جمله مواردی است که ضرورت دارد مردم در این موضوع نیز ورود کرده و کمترین تخلف در ادارات دولتی را گزارش دهند تا شاهد کاهش تخلفات اداری باشیم.
"حجت الاسلام صادقی" گفت: اعتلای مشارکت عمومی، ارتقای سرمایه اجتماعی، پیشگیری از جرم و استفاده از ظرفیتهای مردمی در دوره جدید مدیریتی قوه قضاییه مورد تاکید است.
وی با بیان اینکه شرط موفقیت در مبارزه با فساد مشارکت عموم مردم است، تاکید کرد: مبارزه با فساد نیازمند عزم جدی، همت همگانی و مشاکت عمومی است.
معاون فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه ارتقای فرهنگ عمومی تنها با مشارکت آموزش و پرورش محقق میشود، گفت: جوانان و نوجوانان کشور باید با مسائل حقوقی و وظایف و تکالیف خود آشنا شوند که آموزش و پرورش در این زمینه میتواند بسیار تأثیرگذار باشد.
وی افزود: تلاش تمام مجموعه قوه قضاییه، احقاق حق و تحقق عدالت در جامعه است ولی لازمه این موضوع، همکاری مردم و دستگاههای مختلف برای تحقق این هدف است.
نظرات: 0
نظر خود را ثبت کنیدنظر خود را ثبت کنید