با استعانت از صبر، جامعه ای قرآنی بسازیم
یک مفسر قرآن گفت: «اگر مردم تنها همین یک درس صبوری را از آیات قرآنی بیاموزند، بسیاری از مشکلاتی که امروز گریبانگیرشان شده است، به راحتی حل خواهد شد.»
به گزارش روابط عمومی همایش ملی صبر، ابوالفضل بهرامپور، مفسر و پژوهشگر قرآنی، صبر و گذشت را یکی از عوامل اصلی سعادت بشر دانست و افزود: «اگر بدن انسان به برکت سر حیاتی دارد، ایمان نیز سری دارد و آن سر، صبر است و این تشبیه به هیچ عنوان مبالغه نیست.»
او صبر را به مانند نخ تسبیح به عنصر اتصال میان تمام امور انسان تشبیه کرد و گفت: «عنصر صبر در تمام اجزای امور زندگی انسان چه در دنیا و چه در آخرت همچون نخ تسبیحی است که دانههای تسبیح را نگه داشته و بهم متصل کرده است.»
این مفسر قرآنی ادامه داد: «در قرآن بارها به رعایت صبر و بردباری سفارش شده است. بطوری که آن را در کنار نماز و ایمان قرارداده و میفرماید: "استعینوا بالصبر و الصلوه" یعنی همه گرفتاریهای شما به وسیله صبر و صلوه حل خواهد شد. دراین آیه صلوه علاوه بر معنای ظاهری آن که نماز است، به معنای توجه به خداوند متعال و در یک کلام دینداری است. اما در مورد کلمه صبر باید گفت که انسان چه دیندار باشد و چه بیدین، با استعانت از صبر، بخشی از امورات و مشکلات زندگیاش برطرف خواهد شد.»
بهرامپور، صبوری را لازمه همه امور دنیوی دانست و افزود: «اگر بخواهیم با امور دنیا با لجبازی و بدخلقی برخورد کنیم و رفتار و کردارمان درست نباشد، در مقابل بازخورد بدی خواهیم دید و این یک قاعده کلی در نظام هستی است.»
او به ذکر مثالهایی از صبر در صنایع و مشاغل مختلف پرداخت و گفت: «در عالم صنایع نیز اگر عجله کردید، دیگر نباید به دنبال کیفیت باشید. مثلا اگر کتابی را برای چاپ فرستادید و صبوری نکردید، نمیتوانید انتظار طراحی، ویراستاری و کیفیت چاپ عالی داشته باشید. در مورد بیماری نیز همینطور است. اگر بخواهید از بیماری نجات پیدا کنید حتما باید صبر و تحمل داشته باشید. اگر سرماخوردگی سادهای داشته باشیم و نزد حاذقترین پزشک هم برویم و بیشترین داروها را هم مصرف کنیم باز هم تا طول درمان طی نشود، سلامتی حاصل نخواهد شد.»
این پژوهشگر دین، این قاعده کلی را به دستگاه قضایی تعمیم داده و گفت: «در قوه قضاییه هم صبوری کردن اصل و اساس رفع بسیاری از مشکلات و دعویهاست.»
او در ادامه گفت: «در حوزه قضا سه کس باید اهل صبر باشند. اولین این افراد خود قاضی است که باید با صبر و حوصله صحبتهای دو طرف دعوا را بشنود و با صبر میان آنها داوری کند و همچنین با صبوریاش، گذشت و بردباری را به مراجعهکنندگان انتقال دهد. دومین فرد هر یک از طرفین دعوا هستند که با صبوری میتوانند به حل مشکلاتشان کمک کنند.»
بهرامپور سومین این افراد را در خارج از دادگاه جستجو کرد و افزود: «هر یک از افراد جامعه نیز با صبر میتوانند مانع از اختلاف و جرم و جنایت شوند. امروز بیشتر اختلافات و درگیریهای مردم در بیرون از دادگاهها نیز به دلیل نبود بردباری است. بسیار مشاهده کردهایم که فردی با کوچکترین کلامی برانگیخته میشود و کار جزیی به کار کلی بدل میشود. در نتیجه یک اختلاف کلامی ساده، منجر به درگیری فیزیکی و حتی سانحه و قتل میشود.»
او با تاکید بر بازنگری آیات قرآن و عمل به آموزههای اجتماعی آن گفت: «اگر مردم تنها همین یک درس صبوری را از آیات قرآنی بیاموزند بسیاری از مشکلاتی که امروز گریبانگیرشان شده است به راحتی حل خواهد شد.»
نخستین همایش ملی صبر به همت معاونت فرهنگی قوه قضاییه بیستوچهارم اسفندماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار میشود.
نظرات: 0
نظر خود را ثبت کنیدنظر خود را ثبت کنید