آخرین اخبار:

رویدادی های صبری

معاون قضایی و فرهنگی دادگستری فارس در همایش “تبلور انسانیت” ؛

فرهنگ صلح و سازش باید بعنوان یک فرهنگ عمومی بین افراد جامعه نهادینه شود

٢٥ آذر ١٣٩٧
فرهنگ صلح و سازش باید بعنوان یک فرهنگ عمومی بین افراد جامعه نهادینه شود

معاون قضایی و فرهنگی دادگستری کل استان فارس در همایش “تبلور انسانیت” و تجلیل از خیرین صلح و سازش حوزه قضایی مرودشت گفت: فرهنگ صلح و سازش در سطح کشور باید گسترش پیدا کند و به عنوان یک فرهنگ عمومی بین افراد جامعه نهادینه شود.

به گزارش روابط عمومی ستاد صبر؛ "حجت الاسلام والمسلمین سید صدر اله رجایی نسب"  در همایش تبلور انسانیت و تجلیل از خیرین  صلح و سازش حوزه قضایی مرودشت  که با حضور معاون قضایی رئیس کل و رئیس شوراهای حل اختلاف استان، مسئولان قضایی و انتظامی شهرستان مرودشت برگزار شد با اشاره به حدیث گهرباری از پیامبر اکرم تصریح کرد: با توجه به اینکه ما مسلمان و متدین به  احکام دینی هستیم، رضایت و سازش در دین اسلام از جایگاه ویژه و والایی برخوردار است لذا مسلمان و دیندار واقعی کسی است که در مقام اجرا، دستورات دینی را عملی کند و به منحصه ظهور برساند.

معاون قضایی و فرهنگی دادگستری فارس ضمن تقدیر از خانواده مرحوم یوسفی که با گذشت خود از حکم قصاص قاتل فرزندشان صرف نظر کردند، گفت: این خانواده با اقدام خیرخواهانه خود باعث خیر و نیکی شدند و این گذشت و بخشش آنها بی نهایت ارزشمند است.

وی در این مراسم گفت: هر چند خداوند در قرآن کریم حکم قصاص را حق مسلم اولیاء دم دانسته اما همان قرآن گذشت را اولی دانسته چرا که عفو وگذشت از شیرینی و حلاوت ویژه ای برخوردار است.

معاون فرهنگی دادگستری فارس به خانواده مرحوم حمید یوسفی گفت: بدانید که نام نیکی را بصورت همیشگی برای خود ثبت کرده اید و صدقه جاریه غیرقابل قطعی را برای فرزند خود ارسال کرده اید و تردید نکنید در ازای نفس های شخصی که عفو شده و شادی در دل اطرافیان آن شخص ایجاد می شود، روح فرزند مرحوم شما نیز از این کار خیر بهره مند می گردد.

رجایی نسب در ادامه ضمن تاکید بر لزوم گسترش فرهنگ صلح و سازش در سطح استان و کشور، نهادینه شدن آن بعنوان یک فرهنگ عمومی بین افراد جامعه افزود: هرکسی قدمی برای ایجاد صلح وسازش بین دو نفر، دو خانواده یا دو طایفه بردارد ملائکه ای که درود و رحمت خداوند را به پیامبر اسلام ابلاغ می کنند، مأمور هستند که درود و سلام به افرادی که حتی یک قدم برای ایجاد صلح و سازش برداشته اند، بفرستند و این بدان معنی ست که جایگاه ممتازی همتراز جایگاه اولیاءالله به انسان بخشیده است.

وی خطاب به فعالین این عرصه اظهار داشت: فرهنگ صلح و سازش در سطح استان و کشور باید گسترش پیدا کند و به عنوان یک فرهنگ عمومی بین افرا جامعه نهادینه شود.

در حاشیه این مراسم معاون قضایی رئیس کل و رئیس شوراهای حل اختلاف استان فارس ضمن تقدیر از خانواده مرحوم یوسفی گفت : اجر و ثواب کسانی که از حق و حقوق خودشان نیز می گذرند و عفو و گذشت می کنند نیز در پیشگاه خداوند از چنان اهمیتی برخوردار است که در روز سخت قیامت بدون محاسبه وارد بهشت می شوند.

"حجت الاسلام و المسلمین سید عبد المهدی موسوی" به فتوت و مردانگی این خانواده اشاره کرد و تصریح کرد: این خانواده با عفو و گذشت خود به همه ما درس دادند که با بزرگمردی و جوانمردی می توان از بزرگترین خطای انسانی گذشت کرد.

 رئیس شوراهای حل اختلاف استان فارس به اهمیت و ارزش صلح و سازش و گذشت اشاره کرد و یادآور شد: خداوند متعال در قرآن بیش از ۸۰ بار به صلح و سازش میان مردم و مشتقات آن اشاره کرده است که این امر نشان از اهمیت موضوع دارد.

وی اظهار امیدواری کرد: اقدام خداپسندانه و شایسته عفو و گذشت و فرهنگ صلح و سازش و کدخدا منشی روز به روز گسترش پیداکند تا زمینه زندگی و فعالیت بهتر برای همگان در سایه امنیت فراهم شود.

در ادامه این جلسه "حجت الاسلام و المسلمین مهدی آقایی" امام جمعه شهرستان مرودشت با قدردانی از اقدام ارزشمند خانواده مرحوم حمید یوسفی که با گذشت و بخشش خود موجب اشاعه فرهنگ صلح و سازش در این شهرستان شدند افزود: یکی از مشخصه های بارز خانواده مقتول ، برخورد کریمانه و تاکید بر اجرای قانون بود که بسیار قابل ستایش است. 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر وفاق و همدلی خوبی بین اعضاء و شورای تامین شهرستان وجود دارد از مسئولان دادگستری شهرستان مرودشت خواست از ظرفیت گذشت و ایثار این خانواده  خصوصا پدر و مادر و برادر بزرگتر در شورای حل اختلاف برای حل و فصل پرونده های مشابه استفاده نمایند. 

سپس "علی فاتحی" رئیس دادگستری شهرستان مرودشت نیز در ادامه با اشاره به هدف از برگزاری این گونه همایش ها  اظهار داشت: برگزاری این همایش با هدف الگو سازی و به  منظور نشان دادن جلوه های صلح و سازش و گذشت و محبت بین شهروندان برگزار شد.

فاتحی همچنین با اشاره به پرونده های موجود در دادگستری این شهرستان افزود: در شش ماهه اول سال جاری حدود 25 درصد از پرونده هایی که درحوزه قضایی مفتوح بودند به صلح و سازش خاتمه یافته است که این امر نشان از ایجاد فرهنگ صلح و سازش در این شهرستان می باشد.

فاتحی تصریح کرد: شهرستان مرودشت این ظرفیت و پتانسیل را داراست که به عنوان سمبل صلح و سازش و گذشت در استان فارس و حتی سطح کشور معرفی شود و لازمه این امر تقویت هرچه بیشتر شوراهای حل اختلاف و توجه ائمه جماعات و سایر افرادی است که در شهر نفوذ قابل توجهی دارند. 

نظر خود را ثبت کنید

comment