اثربخشی بیشتر صلح و سازش نسبت بهاحکام قضایی
رئیسکل دادگستری استان یزد گفت: اثربخشی مسئله صلح و سازش نسبت بهاحکام قضایی بیشتر است.
به گزارش روابط عمومی ستاد ملی صبر از یزد، محمدرضا حبیبی پیش از ظهر امروز در همایش صبر و مهربانی با اشاره به ترویج فرهنگ صلح و سازش، گفت: طبق آیات الهی و پیام صلح و سازشی که از آن برگرفته میشود میتوان دریافت که صلح و سازش دارای اثر اجتماعی بیشتری نسبت بهحکم قضایی است.
وی بابیان اینکه مختومه اعلام شدن پروندهها ظاهری است، تصریح کرد: زمانی که یک پرونده مختومه اعلام میشود تنها نقش ظاهری دارد؛ لیکن در باطن یک دعوا مختوم همیشگی نشده است و این بغض و کینهها مانند آتش زیر خاکستر باقی میماند.
حبیبی افزود: پروندههایی که بهموجب سعی و تلاش مسئولین به صلح و سازش ختم میشود موجب از بین رفتن کینهها شده است، لذا نقش یک مختومه شدن واقعی و پایدار را دارد.
رئیسکل دادگستری استان یزد با اشاره به فعالیتهای قوه قضائیه، اظهار داشت: قوه قضائیه نیز بر اساس آموزههای دینی و تأکیدات مقدس اسلام مخصوصاً در سالهای اخیر گامهای جدی برداشتهشده است تا در کنار تقویت محاکم، مراکز و برنامههای صلح و سازش را توسعه دهد.
این مقام مسئول فلسفه شورای حل اختلاف را صلح و سازش دانست و اذعان کرد: آموزشهای قبل از ازدواج، مراکز مشاوره و ... میتوانند به گسترش صلح، سازش، ختم دعواهای خانوادگی با رضایت و مصالحه بپردازند.
وی در خصوص ستاد صبر، اظهار داشت: ستادی تحت عنوان صبر تشکیلشده است که مخفف صلح، بخشایش و رضایت است؛ لذا علما و ائمه جمعه در این رابطه نقش به سزایی را ایفا میکنند بهگونهای که هرچه ارتباط مردم با مساجد بیشتر باشد ورودی پروندهها و اختلافات کمتر خواهد بود.
رئیسکل دادگستری استان یزد بابیان اینکه ستاد صبر در راستای ترویج فرهنگ بوده و ایفاگر نقش نرمافزاری است افزود: ستاد صبر در مرکز تشکیلشده و در استانها نیز دستورالعمل آن ابلاغ گردیده است.
حبیبی در پایان با اشاره به نقش معاونت فرهنگی، گفت: برخلاف قسمتهای دیگر که بهصورت عملی با پروندهها، دستورالعملها و آئیننامهها سروکار دارند، معاونت فرهنگی در جهت فرهنگسازی و نهادینه کردن صلح و سازش در حال برنامهریزی بوده تا این فرهنگ میان مردم جا بیفتد.
نظرات: 0
نظر خود را ثبت کنیدنظر خود را ثبت کنید