به گزارش روابط عمومی مرکز حل اختلاف قوه قضاییه، جلسهای در تاریخ ۲۹ آبانماه با حضور مدیران مرکز حل اختلاف و سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. این جلسه با هدف توسعه و نهادینهسازی فرهنگ صلح و سازش در جامعه سلامت کشور، افزایش تعاملات و مشارکت میان مرکز حل اختلاف و سازمان نظام پرستاری و ترویج عدالت ترمیمی بر پایه صلح در رفع اختلافات، برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی، معاون قوه قضاییه و رییس مرکز حل اختلاف کشور از ارزش و اهمیت حرفه پرستاری که آمیخته با مهرورزی و مراقبت است، سخن گفت. او اظهار داشت: “در برخی جوامع، اخلاق پرستاری و عدالت به عنوان دو مفهوم متضاد دیده میشوند؛ در حالی که مراقبت بدون مهرورزی بیمعنی است.” وی بر این باور بود که مهرورزی یکی از ارکان اساسی اخلاق است و نقش آن در کار پرستاری و بهویژه در حل اختلافات، بسیار حائز اهمیت است. وی همچنین از فعالیتهای ستاد ملی صبر سخن به میان آورد و این ستاد را یک نهاد فرا قوهای توصیف کرد که هر فرد یا گروهی از جامعه میتواند در آن مشارکت کند.
رییس مرکز حل اختلاف تأکید کرد که سازمان نظام پرستاری نیز باید فضایی برای مشارکت فعال در حل اختلافات و جلوگیری از تشدید تنشها فراهم کند. او پیشنهاد داد که پرستاران میتوانند به عنوان صلحیار یا طلایهدار صلح در کاهش درگیریها و جلوگیری از تشکیل پروندههای قضایی نقش مؤثری ایفا کنند. وی از تشکیل هیأتهای صلح در استانها سخن گفت و تأکید کرد که این هیأتها میتوانند در همان مراحل ابتدایی اختلافات، مانع از تشدید آنها شوند.
در ادامه این جلسه، دکتر نجاتیان، رئیس سازمان نظام پرستاری، ضمن تقدیر و تشکر از برگزاری این نشست و نگاه ویژه قوه قضاییه به جامعه پرستاری، اظهار داشت که الگوی جامعه پرستاری، حضرت زهرا (س) است و صبر و شکیبایی پرستاران، بخشی از ذات این حرفه است. وی همچنین به نامگذاری روز پرستار که مصادف با میلاد حضرت زینب (س) است، اشاره کرد و بیان داشت که این حرفه، به دلیل سروکار داشتن با بیماران، نیازمند صبر، حوصله و استقامت است و خوشحال است که این موضوع در قوه قضاییه مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر نجاتیان سازمان نظام پرستاری را یک نهاد عمومی غیردولتی معرفی کرد که به موضوعات مرتبط با پرستاری، آموزش، بهبود کیفیت خدمات درمانی و رعایت اصول اخلاقی در حرفه پرستاری میپردازد. او یادآور شد که سازمان نظام پرستاری شامل یک دفتر مرکزی در تهران و ۱۵۹ هیأت مدیره در سراسر کشور است که تمام ارکان آن توسط پرستاران اداره میشود. وی با اشاره به منشور اخلاق پرستاری تأکید کرد که رعایت حقوق بیماران و جلوگیری از تضییع حقوق آنها، از اولویتهای اصلی سازمان است.
وی تصریح کرد که جامعه پرستاری کشور حدود ۳۰۰ هزار پرستار را در بر میگیرد که با احتساب خانوادههایشان، این تعداد به ۷۰۰ هزار نفر میرسد. دکتر نجاتیان ابراز امیدواری کرد که با همکاری قوه قضاییه و از طریق اجرای این تفاهمنامه، بتوان گامهای مؤثری در جهت پیشبرد اهداف مشترک و بهبود شرایط پرستاری برداشت و تأثیر مثبتی بر بهبود سلامت جامعه و کاهش پروندههای قضایی گذاشت.
این تفاهمنامه، گامی مؤثر در راستای نهادینهسازی فرهنگ صلح و سازش در جامعه سلامت و جلوگیری از بروز اختلافات و تنشها است که میتواند به بهبود سلامت روانی جامعه و ارتقاء سطح خدمات درمانی کشور کمک کند. همچنین قرار است شوراهای حل اختلاف در سراسر کشور با ترکیبی از حقوقدانان و نمایندگان باتجربه و مورد تأیید از جامعه پرستاری شکل بگیرد تا به حل و فصل سریع اختلافات کمک کنند. آموزش و توانمندسازی اعضای هیأتهای صلح پرستاری نیز توسط دکتر صادق عزیزی، مدیر کل توسعه صلح و سازش، پیگیری خواهد شد و این برنامهها در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.
نظرات: 0
نظر خود را ثبت کنیدنظر خود را ثبت کنید