آخرین اخبار:

رویدادی های صبری

نشست سالانه شورای عالی صبر برگزار شد

١٦ شهريور ١٤٠١
نشست سالانه شورای عالی صبر برگزار شد

دبیر ستاد ملی صبر گفت:در نتیجه تلاش اعضا ستاد ملی صبر و کمک های مردمی ۸۸۸ فقره احکام قصاص نفس منتهی به گذشت شده است.

نشست سالانه شورای عالی ستاد صبر با حضور حجت الاسلام والمسلمین صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، ابوالفضل محبی دبیر ستاد ملی صبر، روسا و مدیران شهرداری و وزارت کشور و سازمان تبلیغات اسلامی امروز برگزار شد.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه در این نشست بیان کرد: باید تا می توانیم برای تبدیل خصومت به دوستی و بدی‌ها به خوبی و مهربانی تلاش کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی با بیان اینکه اخلاق اسلامی به ما آموخته که گذشت سیره مردان و زنان بزرگ در تمام دوران است.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه گفت: ستاد ملی صبر ۲ ماموریت ترویج فرهنگی و ساماندهی عملیات صلح و سازش و در حقیقت نقش راهبری و هدایت کلی ترویج گذشت و سازش را به عهده دارد.

وی با بیان اینکه ستاد ملی صبر متعلق به قوه قضاییه نیست بلکه به تمام مردم تعلق دارد، افزود: براین اساس ستاد ملی صبر ترکیب قضایی نداشته و نیروهای آن مردمی هستند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه عنوان کرد: رسانه ها، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی با بهره گیری از ظرفیت هیئت ها و مساجد می توانند نقش موثری و فرهنگ سازی در این عرصه داشته باشند.

دبیر ستاد ملی صبر نیز در این نشست با بیان کرد: ستاد ملی صبر برای ترویج صلح و بخشش با استفاده از ظرفیت‌های مردمی تشکیل شده است.

ابوالفضل محبی با اشاره به تشکیل ۳۱ ستاد صبر استانی در کشور، افزود: در استان‌ها رئیس کل دادگستری ها مسئول و معاونت مراکز توسعه دبیری این ستاد را به عهده دارند.

وی با بیان اینکه در ۲۰ ماه گذشته در نتیجه تلاش اعضا ستاد ملی صبر و کمک های مردمی ۸۸۸ فقره احکام قصاص نفس منتهی به گذشت شده است.

دبیر ملی ستاد صبر با اشاره به جلب رضایت شکات در تعداد ۱۸۸ پرونده های قصاص در ۳ ماهه نخست سالجاری، گفت: از ابتدای ماه محرم و در قالب پویش به عشق حسین(ع) می‌بخشم موفق به اخذ ۱۰۶ جلب رضایت قطعی اولیای دم پرونده های قصاص نفس شدیم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقع جرم قوه قضاییه نیز با بیان اینکه کار خیر توقف ندارد ، افزود: باید تلاش شود تا با توجه به آسیب های موجود در جامعه دست خیرین برای انجام امور خیر وکمک به جامعه باز باشد.

اصغر جهانگیر افزود: بنابراین باید کمک کنیم به کسانی که به عنوان نهادهای ارزشی در امور خیر فعالیت می کنند.

وی با بیان اینکه قانون برای اثبات جرم تلاش می کند، اضافه کرد: به دلیل اینکه قانون خشک است اما به طور منطقی و جهت ایجاد نظم باید رعایت شود در کنار آن باید خیرین قرار گیرند تا برای عدم اثبات جرم تلاش کنند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقع جرم قوه قضاییه با اشاره به اینکه با نگاه به گذشته میزان آسیب ها و جرایم پس از انقلاب در ۳ دوران پس از پیروزی انقلاب، دفاع مقدس و پس از دوران دفاع مقدس متغییر است.

جهانگیر افزود: کمترین میزان ارتکاب جرایم درکشور در دوران دفاع مقدس رخ داده است در حالی که در این دوران به دلیل جنگ تحمیلی، بمباران ها و …گرفتاری های مردم بیشتر بود.

وی با بیان کرد: با یک نگاه متوجه می شویم که در این دوران با وجود تمام مسائل اقتصادی و غیره جرایم و آسیب ها به نسبت سایر زمان‌ها کاملا کمتر بوده وکاهش معنا دار دارد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقع جرم قوه قضاییه ادامه داد: تمام این موارد دلیلی جز وحدت و انسجام و اخلاق مداری مردم در آن دوران نداشت وعلوه بر این معنویتی که در تمام کوچه ها ومحله‌ها موج می زد به آسیب ها بروز و ظهور نمی داد.

جهانگیر با بیان اینکه مردم در آن دوران به یکدیگر کمک می کردند و با گذشت و مهربانی و یاد وخاطره شهدا، مجروحان و رزمندگان به راحتی و با گذشت و ایثار از کنار مشکلات می گذشتند و اجازه نمی دادند که مشکلات به پرونده تبدیل شود.

هزینه ماهیانه ۱۰ میلیون تومانی نگهداری سارقان

سخنگوی فراجا نیز با اشاره به افزایش میزان سرقت‌های خرد گفت: هزینه نگهداری سارقان ماهانه به طور میانگین حدود ۱۰ میلیون تومان است و این در حالی است که با نصف این مبلغ می توان اقدامات موثر در حوزه پیشگیری انجام داد.

سردار مهدی حاجیان، اظهارکرد: فرماندهی انتظامی ساختاری را برای صلح و سازش و میانجیگری تعریف کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر یک هزار و ۳۳ کلانتری مجهز به دایره مشاوره و مددکاری شده و کارشناسان آن تحصیلات روانشناسی و علوم اجتماعی دارند و سعی می کنند تا مراجعه‌کنندگان را به سمت سازش و صلح سوق دهند.

سخنگوی فراجا افزود: در سال ۱۴۰۰، تعداد ۷۸۶ هزار و ۹۴۵ فقره پرونده به دایره مشاوره و مددکاری ارجاع شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد افزایش یافته و از این میزان ۷۱ درصد از پرونده‌ها به مصالحه منجر شده است.

سردار حاجیان اضافه کرد: علاوه بر دایره مشاوره و مددکاری اکنون ۵۴ مرکز مشاوره نیز فعال است که با نگاه روانشناختی با همکاری بیش از ۲ هزارو ۵۰۰ روانشناس موضوعات و اختلافات مراجعان را حل و فصل می‌کنند.

وی با تاکید بر فرهنگ سازی تخصصی و نه تبلیغاتی در ترویج صلح و سازش افزود: صلح و سازش باید دارای ساختار منظم باشد و در این زمینه توجه به اختیارات سازمان‌ها و حمایت سازمان‌های مردم نهاد بسیار حائز اهمیت است.

سخنگوی فراجا با تاکید بر تشخیص سریع کانونهای بحران‌ها در اجتماع، اظهارکرد: در جرایم مختلف از جمله سرقت به عنوان یک آسیب اجتماعی، اگر کانون‌های سرقت، افراد آسیب‌زا و آسیب‌پذیر را بشناسیم در کنترل آسیب می‌توانیم موفق تر عمل کنیم.

سردار حاجیان با تاکید بر لزوم توجه به عدالت ترمیمی و باز اجتماعی شدن مجرمان، تاکید کرد: هر چه در پیش رویدادها سرمایه‌گذاری کنیم در پس رویدادها گرفتاری کمتری خواهید شد؛ بنابراین با به اشتراک گذاری اطلس اجتماعی و تأثیرگذاری در کانون‌های اثرگذار باید در پیش‌رویدادها موثر عمل کنیم.

سخنگوی فراجا از اعلام آمادگی فرماندهی انتظامی کشور برای همکاری با ستاد ملی صبر خبر داد و گفت: تلاش ما این است که با همراهی در سازش و صلح و میانجیگری بتوانیم سیاست‌های این ستاد را همراهی کنیم و به سمت پیشگیری از وقوع جرم پیش رویم.

انسیه خزعلی نیز در سومین نشست شورای عالی ستاد صبر با اشاره به نقش خانواده در ترویج فرهنگ صلح و سازش و بخشش و رضایت گفت: بخش عمده‌ای از افزایش طلاق مربوط به نبود گذشت و بخشش است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: اگر رفتارهای زوجین، والدین و فرزندان در خانواده اصلاح شود قطعا از تنش‌ها و فشارهای اجتماعی کاسته می‌شود و پیشگیری از آسیب های اجتماعی از خانواده آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به ارائه خدمات مشاوره درپیش از ازدواج و ۴ سال نخست زندگی به زوجین افزود: قرار است با همکاری نهادهای متولی در این زمینه هم افزایی داشته باشیم.

خزعلی گفت: قرار است زوجین بعد از ثبت ازدواج همانگونه که به پزشک مراجعه می‌کنند ماهانه از خدمات مشاوره نیز بهره‌مند شوند تا با بروز پیش از تبدیل آن به معضل و عاملی برای اختلاف، سبک زندگی و نوع رفتار خود را اصلاح کنند.

خزعلی با اشاره به اجرای طرح مشاوره در پنج استان که بیشترین آمار طلاق را دارند، افزود: امیدواریم با این اقدام از آمار طلاق کاسته شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به بازدید از زندان زنان و دیدار با زندانیان، گفت: باید در روزهای نخست و در بدو ورود به زندان با ایجاد صلح و سازش برای رهایی زندانیان زن تلاش شود.

نظر خود را ثبت کنید

comment